Cum îți faci spațiul de lucru mai primitor

Indiferent dacă pandemia te-a obligat să lucrezi de acasă sau dacă mergi zi de zi la birou, un spațiu de lucru primitor te ajută să îți îndeplinești taskurile cu mai mare ușurință. Dacă activitatea ta presupune și relaționarea directă cu parteneri de afaceri sau clienți, atunci, un mediu primitor în birou devine o necesitate. Amenajarea unui spațiu de lucru primitor este un demers simplu, dacă urmezi sfaturile de mai jos:

Oferă spațiului o notă personală

Spațiul de lucru este locul în care îți petreci o bună parte din zi, astfel că trebuie să îți ofere confortul necesar pentru a te putea concentra la ceea ce ai de făcut. Pentru a beneficia de acest confort, dă biroului o notă personală, fără să renovezi toată încăperea.

Câteva fotografii cu familia sau animalul de companie, niște stickere personalizate sau câteva medalii și trofee obținute la un concurs îți creează o atmosferă mai primitoare în birou.

Păstrează ordinea și curățenia

Chiar dacă lucrezi singur în birou, nu trebuie să neglijezi aceste două aspecte, pentru că vei fi afectat, fără să-ți dai seama. Nimic nu îți taie cheful de muncă mai rău ca un birou înțesat cu documente împrăștiate și cu un coș de gunoi plin ochi. Dacă mai adaugi la asta și izul „discret” al ambalajului rămas de la prânzul din ziua precedentă, ai tabloul complet al unui dezastru. Obișnuiește-te să mai rămâi 10 minute în birou, după ce îți termini treaba, ca să-ți pui toate lucrurile în ordine, să duci gunoiul și să lași camera să se aerisească.

Încearcă să ai, mereu, flori în vază sau într-un ghiveci

Florile și plantele de apartament înviorează atmosfera în spațiile în care sunt așezate, astfel că nu ar trebui să-ți lipsească nici ție din birou. Acestea au un dublu rol, fiind folosite, în special, în scop decorativ, însă, contribuind semnificativ și la împrospătarea aerului dintr-o încăpere. Dacă spațiul îți permite, poți aduce în birou un ghiveci cu un ficus sau altă plantă de apartament de dimensiuni mari, care face atmosfera primitoare. Un efect mult mai spectaculos poți obține cu o plantă agățătoare, care să se întindă pe pereți. Dacă preferi ceva mai simplu, o vază cu flori proaspete este suficient.

Nu uita scaunul pentru vizitatori

Nu poți vorbi de un spațiu primitor fără a pune la dispoziție vizitatorilor un loc pe care să se așeze. În consecință, nu trebuie să-ți lipsească din birou cel puțin un scaun pentru vizitatori. Dacă firma ți-a pus la dispoziție un birou generos, poți amenaja un spațiu special pentru vizitatori, cu două fotolii comode și o măsuță între ele. 

Înlătură detaliile inestetice

Uneori, pot apărea unele elemente neplăcute, care  nu au cum să scape  privirii, dar care afectează semnificativ imaginea de ansamblu a spațiului de lucru. O pată apărută pe tavan după ce vecinul de deasupra s-a inundat, o țeavă care trece prin perete, o tencuială crăpată sau „umbra“ ultimei cafele vărsate pe covor trebuie cât mai rapid corectate. Dacă acest lucru nu este posibil, găsește o soluție să le maschezi cumva.

Nu în ultimul rând, trebuie să fii pregătit, permanent, să oferi vizitatorilor măcar o cafea sau o apă minerală. De aceea, ar fi bine să ai în birou și un espressor, un frigider pentru băuturi și un set de cești și pahare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW