Dressingul este o soluție modernă pentru stocare și mai ales pentru organizarea hainelor, încălțămintei și a accesoriilor. Beneficiile reducerii stresului prin decongestionarea și organizarea garderobei nu pot fi subestimate.
Un dressing poate îmbunătăți calitatea vieții oricui. Avantajul principal al utilizării de spații dedicate fiecărui tip de îmbrăcăminte – să poată fi văzute în ansamblu și ușurința cu care se poate vizualiza o posibilă ținută, se traduce în timp câștigat, într-o epocă în care timpul valorează probabil mai mult ca niciodată.
Configurat de regulă ca o încăpere separată, un dressing poate părea un lux, pe care un spațiu redus nu îl permite. Nu trebuie însă să fie așa!
Iată 5 idei pentru a organiza un dressing, chiar și în absența unei încăperi dedicate pentru acesta!
1. Folosirea unui perete al dormitorului, pentru un dressing deschis
Orice perete liber poate fi transformat într-un dressing deschis, prin utilizarea inteligentă a unor etajere împreună cu barele pentru haine, dar și a unor dulapuri puțin adânci. Acestea din urmă pot servi pentru stocarea și organizarea lucrurilor pe care nu le dorim la vedere, în timp ce bara de haine poate fi folosită pentru stocarea ținutelor pe care le folosim în mod uzual. Prin aranjarea hainelor în funcție de înălțime, se poate, de asemenea, câștiga spațiu pentru încălțăminte. Etajerele pot fi o soluție excelentă pentru păstrarea genților, a pălăriilor sau a altor obiecte similare.
2. Decorarea unui perete pe hol cu încălțăminte
O soluție care poate îmbina practicul cu utilul este utilizarea unui suport vertical de pantofi sau a unei coloane glisante, pentru organizarea și stocarea încălțămintei. Pentru o notă chic și personalizata a aranjamentului, se poate lua în calcul combinarea cu alte elemente decorative, precum ramele foto sau chiar mici ghivece cu plante.
3. Etajerele
Un aliat al spațiilor mici, folosirea etajerelor înseamnă o valorificare excelentă a spațiilor verticale. În același timp, ajută la o bună organizare. Uneori, un tablou într-o încăpere precum dormitorul, nu este cea mai funcțională opțiune. Prin efectuarea unui joc de culori și linii, câteva etajere pot avea atât rol estetic, cât și unul de creare a unor spații pentru organizarea obiectelor personale, a pălăriilor sau genților.
4. Colțurile și spațiul ignorat
Poate cele mai puțin utilizate locuri, în cele mai multe locuințe, colțurile pot deveni un aliat în lupta pentru eficientizarea spațiilor. Adeseori dictate de mobilierul existent, colțurile pot deveni locuri de stocare a încalțămintei de iarnă, în sezonul estival sau invers. În același mod se pot utiliza spațiile de sub pat sau canapele. Este nevoie numai de o bună organizare și de un pic de imaginație.
5. Folosește ușile pentru a stoca și organiza cravatele și curele
Ușile dulapurilor sau interiorul ușii dormitorului pot deveni un loc în care îți poți păstra organizate cravatele sau curelele, prin folosirea creativă de accesorii pentru dressing – cum sunt cele de la oscardeko.ro, dedicate acestor elemente de garderobă.
În concluzie, prin convertirea inteligentă a spațiilor locurilor libere, a pereților sau chiar și a ușilor, împreună cu accesoriile specifice, se poate transforma orice spațiu în unul care să permită conceperea unui dressing chiar și atunci când nu există o încăpere dedicată pentru aceasta. Nu trebuie decât puțină organizare, simț estetic și, bineînțeles, imaginație.