Viessmann – Soluții practice și utile pentru o serie largă de probleme

Viessmann este o companie germană cunoscută la ora actuală în întreaga lume pentru sistemele sale de încălzire, de refrigerare și industriale. Viessmann a fost înființată în anul 1917, în orașul Hof, de către Johann Viessmann, un meșter specializat în producția cazanelor de oțel.

La două decenii de la înființare, Johann Viessmann a mutat procesele operaționale ale companiei  în Allendorf și după ce-l de-al doilea război mondial, a renunțat la conducere predând ștefeta fiului său, Hans Viessmann.

Pe lângă calitatea produselor sale, compania Viessmann se remarcă și prin faptul că a reușit de fiecare dată să se adapteze situațiilor dificile cu care s-a confruntat. De exemplu, la jumătatea secolului XX, când omenirea a început să folosească la scară largă petrol în loc de cărbune, popularitatea cazanelor Viessmann a atins noi recorduri.

De asemenea, câteva decenii mai târziu, atunci când toată lumea a început să simtă influența unei crize mondiale de energie, Viessmann, în loc să se resemneze, a început să producă sisteme de înmagazinare a energiei solare și pompe de căldură.

Toate aceste schimbări industriale au determinat compania Viessmann să-și lărgească portofoliul de produse și să ajungă în final la impresionanta colecție pe care ne-o pune la dispoziție astăzi. De aceea, când spui Viessmann, nu poți să te gândești la un singur tip de produs, ci la o gamă întreagă de dispozitive care oferă soluții practice și utile pentru diferite probleme.

Produsele din portofoliul companiei Viessmann

Cazane pe gaz, lichid sau biomasă

Oricât de mult și-ar diversifica portofoliul de produse, Viessmann este o companie care și-a început activitatea producând cazane pentru încălzire și de aceea acestea rămân în continuare piesa de rezistență din colecția sa. Spre deosebire de cazanele pe care le fabrica acum 100 de ani, cele pe care le vinde acum sunt niște cazane moderne, care funcționează pe gaz, pe lichid sau chiar cu biomasă.

Viessmann a continuat să producă cazane deoarece, chiar și în prezent, doar în Germania de exemplu, din cele aproximativ 20 de milioane de instalații de încălzire, aproximativ 65% funcționează pe bază de gaz, iar 30% pe bază de lichid. Cu alte cuvinte, încă există o cerere foarte mare de astfel de produse, iar Viessmann are și mijloacele și cunoștințele necesare pentru a o satisface.

Pe de altă parte, în ceea ce privește cazanele care funcționează pe bază de biomasă, putem spune că decizia care a determinat producerea unor astfel de produse, pornește de la faptul că biomasa este un combustibil fabricat în proporție de 70% din surse regenerabile de energie, ca de exemplu bușteni și peleți, materii prime care nu necesită importare și care pot fi stocate foarte ușor.

Dintre toate aceste trei tipuri de cazane, putem spune că cele pe bază de biomasă sunt cele mai potrivite secolului în care trăim, atât din punct de vedere al consumului, cât și în ceea ce privește gama lor de utilizări.

Sisteme de încălzire

În procesul de producție, Viessmann pleacă de la ideea că modernizarea pieței de încălzire la nivel global nu este posibilă fără utilizarea unei tehnologii adecvate. În plus, pentru că fiecare utilizator are propriul concept de consum rațional, nu putem vorbi de un sistem universal de încălzire care să satisfacă cerințele tuturor consumatorilor. În primul rând, pentru că procesele se desfășoară la altă scară, nu putem compara nevoile de încălzire ale unui consumator casnic cu unul industrial. De aceea, Viessmann produce nu doar unul, ci o gamă variată de sisteme de încălzire pentru toate tipurile de consumatori.

Sisteme de refrigerare

Sistemele de refrigerare sunt încă unul din tipurile de produse pentru care Viessmann este o companie atât de apreciată. Viessmann produce vitrine de refrigerare cu răcire centrală, camere de răcire cu temperatură controlată și agregate de răcire. Toate acestea sunt imaginate și fabricate în unități de producție din Germani și Finlanda, două țări de top când vine vorba de electronice și electrocasnice.

Sisteme industriale

Sistemele industriale produse de Viessmann au ca scop furnizarea economică a căldurii, a aerului rece sau a aburului. La fel ca și celelalte sisteme din portofoliul Viessmann, și acestea respectă cele mai înalte standarde din industrie și au o mulțime de funcții și aplicații.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW