17 C
București
joi, 1 octombrie

Cum poți scăpa de kilogramele acumulate după sarcină?

Imediat după naștere, viața ta se schimba la 180 de grade. Bebelușul trebuie hrănit, adormit, schimbat, iar la toate aceste activități se mai adaugă și, probabil, cea mai frustrantă dintre toate – grija că trebuie să dai jos câteva kilograme. Dacă majoritatea femeilor iau în greutate aproximativ 10 kilograme în timpul sarcinii, situația poate diferi de la un caz la altul. Cert este că suntem aici să te ajutăm cu câteva sfaturi care funcționează de fiecare dată. Iată ce poți face pentru a scăpa de kilogramele acumulate după sarcină.

  1. Alăptează 

Știai că alăptarea te va ajuta să slăbești mai repede decât ți-ai putea imagina? Medicii au aflat că alăptatul ajută la eliberarea hormonilor care vor dicta uterului să revină la forma sa inițială. Unde mai pui că alăptarea îl va ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios, îi va stimula imunitatea și îl va ajuta și în alte direcții în ceea ce privește sănătatea!

  1. Nu ține dietă

Da, ai citit bine. Nu îți recomandăm să ții o dietă, pentru că lipsa unor alimente din meniu ar putea avea repercusiuni serioase asupra sănătății bebelușului tău. Singurul lucru pe care îl vei avea de făcut în ceea ce privește meniul zilnic va fi să reduci din cantitatea porțiilor și să îți formezi un program de masă bine pus la punct. Dacă ți se face foame între mese, ține aproape câteva gustări care să-ți potolească senzația sau amân-o cu ajutorul unor porții de legume. În orice caz, nu este indicat să scazi sub 1800 de calorii pe zi. 

  1. Schimbă-ți obiceiurile alimentare

În perioada alăptării, corpul tău are nevoie de nutrienți pentru a fi sănătos. Secretul stă în modificarea listelor de cumpărături, în care ai face bine să introduci și așa-numitele super-alimente. Carnea de pește, nucile și alunele de orice fel, mierea de albine, dar și fasolea, sunt alimente pe care îți recomandăm să le consumi cât de des poți. 

  1. Bea cât mai multă apă

Și dacă tot suntem la capitolul alimentației, nu uita că apa te va ajuta să rămâi hidratată, să poți alăpta fără probleme, dar și să pierzi în greutate mai ușor. Poți amâna senzația de foame dacă bei, cu înghițituri mici și lente, un pahar cu apă la temperatura camerei. Metabolismul tău va primi un boost, iar tu vei fi mai activă pentru mai mult timp.

  1. Fă mișcare

Am zis mai activă? Da, e nevoie să suplimentezi alimentația echilibrată cu câteva minute de mișcare în fiecare zi. Nu e necesar să ajungi la sala de fitness pentru antrenamentul zilnic. E suficient să ieși la o plimbare mai lungă sau să faci câteva exerciții pe o saltea de yoga, cât timp cel mic doarme. De ce nu, îl poți introduce și pe el în rutina zilnică de sport, alternând mișcările fizice cu joaca.

  1. Dormi suficient

Știm, la început ți se va părea greu să reușești să te odihnești, însă de îndată ce vă sincronizați programul de somn, tu și cel mic vă puteți bucura de câteva ore bune de somn împreună. Lipsa somnului nu te va ajuta în demersul de a slăbi cât mai curând, pentru că starea de oboseală va genera eliberarea cortizonului în organism, hormon al stresului care amplifică numărul kilogramelor luate în plus. 

  1. Cere ajutorul unui specialist

Dacă ai încercat deja variantele de mai sus și niciuna nu a dat rezultate până acum, poate ar fi indicat să apelezi la un medic. Poate că specialistul te va ghida către o operație de liposucție la clinica Cosmedica sau poate va găsi o soluție nutrițională care se potrivește cel mai bine metabolismului tău, în urma unor analize. 

Nu uita că pierderea în greutate după sarcină este un proces de durată, așa că fii blândă cu tine atunci când ți-ai propus să slăbești și dă-ți timp pentru a ajunge la greutatea pe care ți-o dorești. Mult succes!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW