Cum te poți proteja eficient de virusuri și bacterii

Pandemia COVID-19 a adus în atenția tuturor importanța igienei corecte, singura metodă care ne poate proteja cu adevărat de bolile contagioase. Regulile pe care trebuie să le respectăm sunt simple și ușor de aplicat, atât în propria locuință, cât și atunci când mergem la cumpărături sau la serviciu.

Îți prezentăm în continuare cele mai importante norme de igienă, pe care ar fi bine să le folosești și tu, ca să te protejezi eficient de virusuri și bacterii. Ține cont că pandemia va trece, dar aceste obiceiuri de igienă trebuie păstrate în continuare, pentru că în jurul nostru trăiesc mulți germeni periculoși, nu doar noul coronavirus. Prin urmare, respectă aceste reguli și integrează-le în stilul tău de viață!

Igienizarea mâinilor

Ca să ții la distanță microorganismele periculoase, principala metodă de protecție o reprezintă igiena mâinilor. Pare simplu, dar nu oricine știe cum să se spele corect pe mâini. Iată care sunt recomandările medicilor:

  • Spală-te cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, frecând bine fiecare deget în parte și încheietura mâinii. Trebuie să te speli înainte de masă, după ce folosești toaleta, când ajungi acasă, la birou sau în vizită la cineva.
  • Dacă nu ai acces la apă și săpun, atunci este obligatoriu să-ți dezinfectezi mâinile cu geluri speciale, care conțin alcool în proporție de cel puțin 70%. După ce folosești mijloacele de transport în comun, după ce ieși dintr-un magazin sau dintr-o instituție ori clădire de birouri poți folosi dezinfectanți pentru mâini de la Hygieneplus, care nu necesită clătire. Pentru ca aceste geluri să aibă timp să acționeze, trebuie să aștepți câteva secunde, până când se usucă și sunt absorbite complet în piele.

Avantajul acestor dezinfectanți pentru mâini este utilizarea lor simplă și practică, deoarece pot fi purtate în geantă sau în buzunar și folosite oriunde, oricând. În acest fel, nu mai lasă loc scuzei „nu am avut condiții să mă spăl pe mâini”.

Igienizarea locuinței

La fel de importante sunt regulile de igienă care trebuie aplicate pentru curățarea și dezinfectarea locuinței. Dacă înainte de pandemie era de ajuns o curățenie săptămânală, care includea aspirarea, spălarea podelelor și ștergerea prafului, de acum înainte va trebui să acorzi ceva mai mult timp și o atenție mai mare acestui capitol.

Astfel, pe lângă curățenia obișnuită, ar fi bine să igienizezi periodic (zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi) obiectele care sunt atinse frecvent: mânerele ușilor și ferestrelor, masa, scaunele, blatul de lucru de la bucătărie, bateria de la chiuvetă, capul de duș, colacul și vasul de toaletă, bazinul de WC, telecomanda de la televizor, telefonul mobil, tableta, laptopul.

Pentru dezinfectarea suprafețelor poți folosi soluții speciale, pe care le poți cumpăra gata preparate din magazine. O altă variantă este să folosești clor diluat cu apă, conform recomandărilor menționate pe eticheta produsului. Ține cont că dacă nu diluezi bine clorul, acesta este toxic și poate provoca iritații grave. Indiferent ce variantă alegi pentru igienizarea suprafețelor, este indicat să te asiguri că produsul folosit este pe bază de clor.

Ca să-ți protejezi mâinile, poți utiliza mănuși de menaj atunci când aplici soluțiile dezinfectante, iar dacă simți nevoia, o mască de protecție se va dovedi foarte utilă în acele momente, ca să nu inspiri vapori de clor.

Dacă vei ține cont de aceste recomandări și le vei aplica de fiecare dată, o să te poți proteja eficient de virusuri și bacterii și vei depăși cu bine această perioadă dificilă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW