Cum procedezi cand ai un deces in familie in sectorul 5?

Moartea unui membru al familiei sau a unei persoane dragi este un moment dificil pentru oricine. Ultimele lucruri la care doriti sa va ganditi intr-un astfel de moment sunt pasii practici si legali care trebuie sa aiba loc. Desi multi dintre acesti pasi sunt simpli, unii pot consuma mult timp si implica probleme juridice complicate. Cu toate acestea, acesti pasi sunt necesari si importanti, iar familiarizarea cu acestia va poate ajuta daca un om drag sau un membru al familiei moare.

Procesul legal de lichidare a afacerilor decedatului este, in general, cunoscut sub numele de decontarea unei mosii sau decontarea mosiei. Ca si in cazul tuturor subiectelor juridice, si in special in ceea ce priveste dreptul imobiliar, pot exista diferente semnificative de la stat la stat. Discutati intotdeauna cu un avocat experimentat daca aveti intrebari specifice despre legile din zona dvs. Asistenta unui avocat este deosebit de importanta atunci cand incepeti procesul de succesiune sau cand va confruntati cu o situatie de urgenta sau cu o moarte neasteptata care va impune sa actionati imediat.

Cand un membru al familiei moare, tu sau altcineva apropiat de acea persoana, vei dori sa faci niste pasi de baza cat mai repede desi, in general, nu sunteti obligat din punct de vedere legal sa faceti aceste lucruri.

Firma de servicii funerare sector 5 ANIMA recomanda urmatorii pasi care trebuie urmati in cele mai multe cazuri:

1. Contactati familia si cei dragi

Daca sunteti primul care a aflat ca cineva a murit, ar trebui sa ajungeti la persoanele cele mai apropiate de decedat. Contactati mai intai membrii familiei si prietenii apropiati, dar dupa aceea, ar trebui sa anuntati angajatorul decedatului, medicul personal, avocatul, contabilul si oricine altcineva implicat in viata sa sau oricine ar putea avea informatii importante.

Daca esti coplesit si nu poti contacta toata lumea, roaga-i pe ceilalti sa te ajute. In mod similar, daca cineva va contacteaza pentru a va anunta un deces, intrebati persoana respectiva daca ar trebui sa sunati pe cineva de asemenea.

2. Ingrijirea animalelor de companie sau a persoanelor in intretinere

Daca decedatul a fost singurul ingrijitor pentru animale de companie, copii minori sau adulti cu dizabilitati, va trebui sa va asigurati ca acestia sunt ingrijiti corespunzator imediat. In cazul n care nu exista un testament, iar decesul a fost neasteptat si exista nevoi imediate care trebuie solutionate, va trebui sa apelati un avocat local care se ocupa cu astfel de lucruri si sa ii comunicati acestuia despre optiunile dvs. dupa ce v-ati asigurat ca dependentul, copilul sau animalul de companie este ingrijit. In aceste situatii, poate fi necesar sa cereti instantei sa emita ordine de urgenta pentru a asigura protectia minorilor sau a persoanelor aflate in intretinere.

3. Transferati corpul la o casa mortuara sau funerara

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa apelati la o companie care ofera servicii funerare.

Pentru decedatii care aveau un testament lasat, in general acel testament include si numele funerarului pe care l-au selectat pentru a avea grija de aranjamentele funerare.

In caz contrar, in sectorul 5 din Bucuresti aveti multe optiuni de case funerare care ofera servicii complete pentru aceste situatii dificile. De exemplu, casa funerara Anima ofera 8 pachete de servicii funerare care acopera o plaja larga de servicii, fara costuri aditionale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW