Cum să alegi costumul moto potrivit pentru tine

Motociclismul este un hobby care atrage din ce în ce mai mulți pasionați, datorită sentimentului de libertate și a senzațiilor tari pe care le oferă. Însă, această activitate poate deveni incredibil de periculoasă dacă nu ești echipat în mod corespunzător. Alege dintre numeroase costume moto damă și bărbați care să ți se potrivească, la care este obligatoriu să adaugi și accesoriile de protecție.

Așadar, putem spune că un costum moto complet este format nu numai din costumul propriu-zis, ci ar trebui să conțină și cască, mănuși și ghete moto speciale. Iată cum ar trebui să le alegi.

Alegerea gecii

O geacă moto este vitală în cazul unui accident, deoarece este echipată cu protecții în zona spatelui, brațelor, pieptului și umerilor. Aceasta va amortiza impactul cu solul și va preveni anumite răni. În momentul în care o achiziționezi, va trebui în primul rând să te asiguri că alegi o mărime potrivită, dar caută și un material mai dur, care să nu se rupă în caz de accident. Pentru și mai multă siguranță, poți alege un material cu benzi reflectorizante.

Alegerea pantalonilor

Pantalonii speciali moto sunt de asemenea concepuți pentru a oferi protecție în caz de accident. Aceștia au întărituri în zona șoldurilor și a genunchilor și, în general, sunt realizați din materiale foarte rezistente. Deși mulți optează pentru purtarea unor pantaloni obișnuiți la care adaugă protecții sub formă de apărători, alegerea unor pantaloni speciali aleși pe măsura ta este mai mult decât recomandată.

Alegerea ghetelor

Încălțămintea este esențială în momentul în care mergi pe motocicletă nu doar din motive legate de protecție, ci și când vine vorba de confort. Alege o pereche de ghete mai înalte, care să poată să ofere protecție gleznei, și care să fie realizate dintr-un material cât mai rezistent. Pentru a nu te incomoda în timpul deplasării, alege o măsură potrivită și un model cât mai confortabil, care să îți ofere libertate de mișcare.

Alegerea căștii

Aceasta reprezintă un element fără de care nu poți să te urci pe motocicletă. O cască de calitate va face diferența în cazul unui accident, de aceea trebuie să fii extrem de atent la ce vei alege. Cel mai potrivit model este cel “full face”, care acoperă întreg capul. Acesta oferă protecție inclusiv în zona bărbiei, iar zona ochilor este protejată de un vizor. Pentru ca mărimea să fie cea ideală, este recomandat să probezi casca înainte de a o cumpăra, sau să afli exact de ce dimensiuni ai nevoie.

Alegerea mănușilor

Deși nu sunt la fel de importante ca un costum rezistent sau o cască, mănușile pot fi și ele dotate cu întărituri în zona palmelor și pot oferi protecție împotriva temperaturilor scăzute. Acestea trebuie să fie fixe, să se potrivească perfect mâinilor tale, pentru a-ți permite să controlezi motocicleta și a nu te incomoda.

Un costum moto complet, împreună cu accesoriile, îți oferă siguranță și cât mai multă protecție în cazul nefericit al unui accident. Este foarte important să te asiguri că fiecare piesă este pe mărimea ta, pentru a te simți cât mai confortabil și a-ți permite să te miști în voie. Astfel, vei fi pregătit de noi aventuri pe două roți.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW