Cum să câștigi bani în studenție, neavând experiență. De ce un job e mai ok decât o colaborare

Atunci când ești încă „blocat” de cursuri la facultate, este dificil, dacă nu imposibil, să cochetezi cu un job full-time. În plus, în contextul actual, volumul de muncă necesar pentru a face față cu bine cursurilor online este chiar mai ridicat decât în mod normal. În condițiile date, renunță la ideea unui job de opt ore și explorează posibilitatea unor colaborări și, mai ales, a unui job part-time. De ce „mai ales”? Dincolo de independența financiară, vei fi practic obligat să te disciplinezi, să respecți un program și să interacționezi cu oameni. Având în vedere că interacțiunile sociale și pretextele de a ieși din casă sunt tot mai puține, obținând un astfel de job, vei avea ocazia să cunoști noi oameni și, printr-un venit constant, să-ți definitivezi o oarecare stabilitate.

Iată ce ai putea face dacă nu ai încă experiență pe piața muncii:

Un job part-time

Un astfel de job poate presupune o muncă efectivă de câteva ore pe zi, mai ales dacă îți place să faci mișcare, ești atent la detalii și te integrezi destul de ușor într-un colectiv. Nu trebuie să ai în vizor un mare supermarket, ci poți să te angajezi chiar și în orașul sau cartierul tău, la un butic, mai ales acum, când orele se țin online și probabil stai mai mult timp pe acasă. În cazul unui hipermarket, totul este prestabilit, există o logică a aranjării produselor pe raft, o politică a lanțului de magazine cu care vei fi familiarizat și, în sfârșit, vei înțelege de ce accesul la produsele cele mai ieftine este mai greu, fiind puse aproape de sol.

La un magazin mixt, poți chiar tu propune tehnice de eficientizare a muncii și de atragere a unor noi categorii de clienți. Pentru a nu mai pierde foarte mult timp, propune-i patronului să achiziționeze, de exemplu, etichetatoare performante, care să faciliteze întreg procesul și chiar arată-te dispus să înveți lucruri noi și să îți atribui și sarcini de vânzare la casă. Cu siguranță, o astfel de experiență te va căli, te va ajuta să îți antrenezi răbdarea și să comunici mult mai bine. În plus, vei fi mult mai motivat să înveți și să fii tot mai aproape de visul tău, de a activa în domeniul pentru care te pregătești. 

În plus, te poți oferi să faci cumpărăturile pentru vecini sau cunoștințe mai în vârstă, percepând un comision modic. Astfel, nu doar că-ți vei rotunji veniturile, dar vei face și un gest de solidaritate cu acele categorii de persoane mult mai vulnerabile în contextul actual.

O colaborare online

Dacă nu ești încă decis să îți asumi un loc de muncă și toate obligațiile ce derivă din această alegere, poți să te orientezi către o colaborare online. Astfel, vei avea de partea ta flexibilitatea, astfel încât tu vei fi cel care decide cât și când va munci și, mai ales, pentru câți bani. Poți, de exemplu, să redactezi CV-uri, mai ales dacă ești extrem de meticulos și perfecționist. Dacă te vei promova pe grupuri țintite, în rețelele de socializare, dar și printre cunoscuți, nu vei avea nicio dificultate în a-ți găsi clienți. Ai nevoie doar de internet, un calculator, de Microsoft Office, precum și de o cunoaștere impecabilă a limbii române. Dacă știi foarte bine și engleză sau germană, atunci succesul este garantat. Totodată, poți ajuta la montare vloguri, dacă te pasionează editarea video, sau să devii tu însuți creator de conținut online, deși câștigurile vor apărea mult mai târziu, în timp, și asta doar dacă vei avea priză la public.

O condiție esențială de a face bani este de a depune pasiune în proiectele tale, în orice început, oricât de greu ar părea.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW