Cum faci din casa ta un decor mai primitor

Indiferent dacă primăvara vrea să ni se dezvăluie pe deplin sau nu, simțim nevoia de a reîmprospăta decorul personal, mai ales pe fondul timpului petrecut mai mult ca oricând între cei patru pereți ai locuinței. Cu o separare tot mai ambiguă între viața personală și orele dedicate sarcinilor de serviciu, este evidentă importanța unor mici schimbări, puse în practică aproape fără efort. Ideile creative care merg mână în mână cu soluțiile tehnice garantate de profesioniști te vor ajuta să te simți mai bine de la începutul unei zile și până la orele nocturne.  

Schimbă poziția unor piese de mobilier

Uneori, a face o schimbare nu implică, neapărat, o înlocuire a vechilor elemente. Poate că mobilierul tău corespunde tendințelor actuale de design, dar nu îți satisface pe deplin nevoile în materie de ergonomie. Poți muta canapeaua către fereastră, pentru a te bucura pe deplin de priveliște și de lumina naturală. Pe peretele opus, din aceleași motive, poți amplasa biroul. În cazul în care nu ai această posibilitate, este important ca în zona biroului să existe surse de lumină suficient de puternice, cum ar fi un lampadar sau o veioză cu picior.

Alege o soluție durabilă pentru podea

Când vine vorba despre pardoseală, cu toții ne dorim trei calități de bază: durabilitate peste medie, întreținere ieftină și curățare facilă. Acesta este motivul pentru care merită să alegi linoleumul, pentru a conferi biroului sau holurilor o alură revigorantă. Cu o gamă formată din zeci de culori, acest material este fabricat din 94% materii prime naturale, cum ar fi uleiul de in, făina de lemn, pluta și rășinile. Rezistența în fața șocurilor mecanice și a acțiunii diferitelor lichide este garantată de tratamentul cu soluția unică xf²™, la nivelul suprafeței. 

Înnoiește accesoriile uzuale

Dacă frumusețea stă în detalii, putem presupune că acestea sunt micile accente care pot contribui la un design revigorat. Prosoapele, vesela, fața de masă, vazele sau ceasul de perete sunt elemente ce pot fi schimbate des, cu minimum de cheltuieli. Astfel, poți varia combinațiile de culori și chiar poți realiza asortări noi, în funcție de culorile predominante.

Revizuiește culorile casei

În cazul în care ai dispoziția de a face o schimbare de efect nu doar la nivelul pardoselii, ci și în ceea ce privește pereții, ai la dispoziție câteva principii general valabile. O cameră pătrată va arăta mai bine în tonuri de gri sau bej, ce se potrivesc cu accente puternice de roșu, galben sau portocaliu. Într-un living sau într-un dormitor cu formă dreptunghiulară, vei putea alege tonuri închise pentru laturile scurte, respectiv tonuri deschise, pentru cele lungi.

Calibrează corect iluminatul artificial

Menționam, mai sus, importanța unei surse puternice de iluminat. Intensitatea nu este singurul criteriu după care trebuie aleasă aceasta. Dacă te confrunți cu dureri de cap, neclaritate a câmpului vizual sau oboseală a ochilor, este evident că ai nevoie de o schimbare în privința temperaturii de culoare. Corpurile cu maximum 3000 de grade Kelvin favorizează lucrul la calculator sau cititul, în timp ce becurile sau LED-urile de maximum 6000 K sunt potrivite pentru momentele în care ai nevoie de concentrare. 

Sfaturile de mai sus te pot ajuta să schimbi ambientul casei fără un efort prea mare. Pune accentul pe calitate și vei sesiza o stare de bine imediat ce vei duce la bun sfârșit reamenajarea.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW