Pentru a face cumpărături inteligent ai nevoie de puțină planificare și de răbdare, dar nu trebuie să fie greu de făcut. Odată ce ți-ai făcut o strategie, vei putea să economisești bani cumpărând lucruri și produse pe care risipeai foarte mulți bani înainte. Poți să cumperi tot ce îți dorești și să le găsești la prețuri convenabile dacă ești dispus să acorzi puțină atenție felului în care faci cumpărături. Iată cinci sfaturi despre cum să faci cumpărături inteligent.
Creează o listă de cumpărături și respect-o
Cea mai simplă metodă de a-ți organiza cumpărăturile este să îți faci o listă. Pe de o parte, ai nevoie de o listă de cumpătări pentru produsele de care nevoie în mod recurent și ai mai putea să faci una cu lucruri pe care ți le dorești. Acestea din urmă le cumperi doar atunci când le găsești la ofertă. Poți să consulți catalogul actual Lidl înainte de a ieși la cumpărături pentru a te asigura că găsești ce îți dorești. Având în vedere că ei își schimbă produsele periodic, poți găsi adevărate comori în oferta lor.
Impune-ți un buget de cumpărături
Magazinele mari sunt aranjate în așa fel încât să te motiveze să cumperi cât mai mult. Pentru a nu fi ispitit de ambalajele colorate sau de poftele de moment, ar trebui să îți impui un buget de cumpărături. În funcție de lista pe care ți-ai făcut-o deja, impune-ți o sumă de bani maximă pe care să o cheltui. Te ajută foarte mult dacă pentru cumpărăturile esențiale îi notezi prețul. Astfel, poți să ai un termen de comparație: În plus, vei putea să estimezi cât te va costa următorul coș de cumpărături. Având un buget de cumpărături te asiguri că nu mai dai banii pe lucruri nefolositoare. Pe de o parte, nu cumperi mâncare în plus care va fi aruncată și nici lucruri care îți vor umple dulapurile sau șifonierul.
Informează-te înainte de a cumpăra
Indiferent ce cumperi este bine să cauți recenzii și păreri despre acel produs, în special dacă acesta ar trebui să te deservească mai mult timp. Astfel, te asiguri că face cea mai bună alegere conformă cu bugetul tău. Există foarte multe site-uri dedicate recenziilor de produse. În timp vei găsi câteva de încredere. O altă modalitate de a te informa cu privire la produsele pe care vrei să le cumperi este să citești comentarii, fie pe marketplace-uri sau pe rețelele de socializare. Experiențele de utilizare ilustrate aici sunt mult mai personale și te pot ajuta, în special în situații specifice.
Compară prețurile
Cu toții avem magazine preferate, fie că sunt mai aproape sau ai abonament de transport sau pur și simplu te-ai obișnuit cu platforma. Însă, comoditatea nu ar trebui să fie singurul factor atunci când vine vorba de fidelizare. Astfel, este important să compari prețurile înainte de a cumpăra ceva. Unele magazine pot avea produsul respectiv la ofertă sau pur și simplu prețul de transport este mai mic. Caută pe mai multe site-uri produsul pe care vrei să îl cumperi, pentru a te asigura că nu plătești mai mult decât este necesar pe el. De asemenea, poți să cauți pe siteul Kimbino, unde găsești toate pliantele cu oferte speciale diferite pentru produse precum „lapte”, „pâine” sau „cafea” pentru a găsi magazinul cu cel mai mic preț. Desigur, el poate fi folosit pentru o gamă largă de produse, nu numai alimentare.
Folosește cupoane și coduri de reduceri
Magazinele de obicei publică cupoane de reducere în cataloagele de oferte. Ca să nu îți umpli casa de hârtie, pe care apoi trebuie să o duci la reciclat, verifică online care sunt cupoanele din acea lună sau săptămână. În spațiul online, lucrurile sunt mai comode. Poți căuta pe rețelele de social media coduri de reduceri. De asemenea, verifică-ți emailul înainte de a finaliza comanda pentru a găsi aceste coduri, în cazul în care le-ai primit la un moment dat.
Evită cumpărăturile impulsive
Dacă vrei să economisești bani, atunci trebuie să eviți cumpărăturile impulsive. Nu te lăsa ispitit de campaniile de reduceri care te presează să cumperi cât mai multe lucruri. Dacă acestea nu sunt pe lista de cumpărături, atunci nu ar trebui să le cumperi. O altă metodă prin care poți evita cumpărăturile impulsive este să le adaugi în wishlist și apoi să vezi dacă ai cu adevărat nevoie de ele. Astfel, eviți aglomerarea în dulapuri.
Nu este greu să faci cumpărături inteligent. Cu puțină atenție îți poți dezvolta un sistem de a face cumpărături care te va ajuta să economisești bani dar și să renunți la toate produsele inutile, care ajung ori să te încurce sau să fie aruncate. Ținând cont de aceste trucuri, îți va fi mau ușor să faci cumpărături de acum dar i să rămâi cu bani în buzunar.