Cum să fii în satul tău fruntaș, un tânăr cu inițiativă și cu perspective

Cine spune că decizia ta de a te muta în satul natal e o greșeală și că un oraș mare ți-ar fi putut oferi mai multe oportunități se poate înșela, mai ales dacă tu vei găsi și acele argumente factuale de a-l contrazice. În fond, nu trebuie să convingi pe nimeni de nimic, ci să fii bine cu tine și cu ceea ce faci, încercând în fiecare zi să ai o calitate a vieții ridicată, să nu simți că ești într-un loc limitat și să găsești noi modalități de a prospera financiar, valorificând resursele care te înconjoară.

Ultimul an cu siguranță a cântărit foarte mult în formarea unei percepții coerente și chiar schimbate asupra vieții de la sat, una caracterizată prin conectare la natură, la oameni și lucruri simple, legături scurtcircuitate de pandemie, ale căror efecte au fost resimțite mai ales în marile orașe, odată cu impunerea restricțiilor și trecerea la telemuncă.

Dacă în ultima perioadă simți că ai intrat într-o oarecare rutină, nu trebuie să iei decizii pripite și să îți propui schimbări majore care presupun chiar o potențială transmutare. Cum „omul sfințește locul”, poți să îţi găsești preocupări complexe chiar și la sat, depinde doar de tine cât îți dorești acest lucru și cât de multe resurse de timp și de energie ești dispus să aloci pentru concretizarea acestora. În plus, într-o perioadă caracterizată de multă nesiguranță în privința locurilor de muncă, poți să devii chiar antreprenor, mai ales că nu ai cum să dai greș dacă mizezi pe o producție bio.

Iată câteva idei practice care te pot inspira:

Terenuri cultivate

Dacă îți dorești să investești în sectorul agricol, mai ales dacă familia ta deține terenuri arabile, ideea e mai mult decât binevenită, mai ales că poți accesa fonduri europene nerambursabile, iar cererea pentru mâncare bio este tot mai ridicată. În plus, modul în care se practicau muncile agricole pe vremea bunicilor nu mai are nimic de-a face cu cel din prezent. Uneltele tradiționale pot fi doar păstrate în ideea că într-o zi ai putea amenaja un muzeu al obștei în care acestea să fie transformate în exponate.

Astăzi, agricultura poate fi și despre relaxare și confort, iar achiziționarea unui motocultor de la Evomag îți va reconfirma acest lucru. Toate muncile sezoniere pot fi realizate în timp record, automatizat, cu un consum redus de combustibil, iar cheltuielile aferente acestei investiții inițiale vor fi amorsate de îndată. În plus, achiziționând un model nou, nu trebuie să te mai preocupi de directivele de mediu de la nivelul UE, căci motocultorul are emisii reduse de carbon care respectă atât reglementările comunității europene, cât și ale Agenției Americane pentru Protecția Mediului. 

Creșterea animalelor 

Și dacă tot obții grânele tale, fie că e vorba de ovăz, grâu sau porumb, ar fi păcat să nu investești și în creșterea animalelor, dat fiind faptul că hrana acestora va fi asigurată din producție proprie. Te poți orienta către o avicolă sau către un business atipic, cum ar fi creșterea prepelițelor, a fazanilor sau chiar a struților. Acestea din urmă sunt păsări care au nevoie de condiții speciale, dar ușor de asigurat dacă te informezi corespunzător încă de la început. În plus, sunt păsări adaptabile, iar în România vei găsi destui fermieri dispuși să te ghideze într-un astfel de business.  

În concluzie, profită de resursele pe care ți le oferă mediul rural și investește într-un business care să țină seama de nevoile oamenilor. Acestea garantează profitul indiferent de instabilitatea socio-economică. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW