Vrei să-ți amenajezi spațiul de lucru cu stil dar crezi că este costisitor să apelezi la sfaturile unui profesionist? Să te gândești la toate detaliile poate fi obositor, mai ales dacă nu știi de unde să începi. Indiferent de locație, decorarea spațiului de lucru influențează productivitatea și contribuie la creșterea nivelului de performanță. Un birou profesional, funcțional și confortabil, reflectă personalitatea unui brand și poate face diferența când vine vorba de succesul afacerii. Descoperă care sunt aspectele cheie de care să ții cont și află cum să-ți amenajezi biroul ca un specialist în design de interior.
Iată ce detalii trebuie să ai în vedere pentru a obține aspectul dorit
1. Creează-ți identitatea
Dacă ești în căutarea unor soluții inteligente pentru amenajarea biroului dintr-un spațiu corporativ sau vrei să-ți creezi propriul birou acasă, este important să ții cont de imaginea de brand. Alegerea locației potrivite și decorul spațiului ar trebui să se identifice cu valorile și cultura brandului. Crearea unui spațiu primitor, elegant, organizat și creativ ar trebui să trezească sentimente și să transmită sentimentul de apartenență. De aceea, fie că preferi un stil de decor funcțional și modern, fie că alegi un aspect mai sofisticat, spațiul de lucru trebuie să te reprezinte și să te motiveze în fiecare zi. Prin urmare, mobilierul, covoarele, jaluzelele sau micile detalii decorative contribuie la crearea și exprimarea identității. Dacă amenajezi spațiul de la zero, alege culori neutre, un iluminat optim și obiecte de calitate, care fac diferența. Investește în confort și alege canapele din lemn masiv, fotolii, scaune și mese pentru a crea spații calde și primitoare. Brandul Simex produce piese de mobilier din lemn masiv și corpuri de iluminat care adaugă originalitate și valoare decorului.
2. Investește în mobilier ergonomic și sofisticat
Dimensiunile mobilierului depind de dimensiunea spațiului însă, pentru a oferi confort și bunăstare biroului în care îți petreci ore bune, ai nevoie de mobilier ergonomic de calitate. Un scaun reglabil pe înălțime cu suport pentru cotiere și o masă cu dimensiuni potrivite te vor ajuta să-ți menții postura corectă și să eviți durerile de spate. Dacă spațiul îți permite să amenajezi biroul cu un hol sau o sală de așteptare, achiziționează fotolii personalizate, cu un design deosebit ce combină perfect estetica și funcționalitatea. O măsuță pentru cafea este o investiție utilă pentru crearea unui mediu confortabil în care să te destinzi și să porți conversații alături de clienții sau angajații tăi.
3. Ține cont de activitatea desfășurată
Planifică amenajarea spațiului de lucru în funcție de activitatea pe care urmează să o desfășori. Proiectează aspectul biroului ținând cont de nevoile pe care le ai. Dacă lucrezi în domeniul digital sau IT, ai nevoie de un birou cu suficient spațiu pentru depozitarea device-urilor și a echipamentelor. Pentru a evita încâlcirea cablurilor, alege un birou cu racorduri incorporate. În plus, organizează documentele într-un mobilier bine compartimentat și încearcă să accesorizezi biroul cu elemente originale și practice, precum o lampă modernă, un tablou care inspiră sau o plantă verde. Astfel, creezi un spațiu funcțional, relaxant, în care productivitatea și creativitatea contribuie la performanța și evoluția business-ului.
În concluzie, sinonim cu identitatea ta profesională, un spațiu de lucru bine amenajat este ca o hartă a personalității tale. Ține cont de aspectele de mai sus și decorează-ți biroul într-un mod unic și original.