Cum să îți îngrijești jeanșii

De nelipsit din nicio garderobă este cu siguranță o piesă vestimentară: jeanșii. Inițial folosiți ca o salopetă de lucru, aceștia au câștigat teren odată cu trecerea timpului și au devenit preferații tuturora de-a lungul globului și indiferent de vârstă sau de sex.

În zilele noastre aceștia se găsesc din diferite culori, stiluri și design-uri în așa fel încât să satisfacă orice gusturi.

Ideal este să investești în branduri cunoscute pentru calitatea pe care o pun în produsele cu care ies pe piață cum ar fi Calvin Klein jeans, Tommy Hilfiger sau Levi’s pentru a te bucura de ei cât mai mult timp fără să îți faci probleme că s-ar putea să te lase la greu în momente importante și călătorii.

Indiferent de brandul pe care îl alegi, poți să le crești durata de viață apelând la câteva trucuri ușoare și necostisitoare.

Trucuri pentru îngrijirea jeanșilor

Cu toții avem cel puțin o pereche preferată de blugi pe care ne dorim să o purtăm cât mai des în locuri cât mai frumoase. Acum vei afla cum poți să o îngrijești și să te bucuri de ea mai mult timp. Despre faptul că ar ieși din trend nu trebuie să îți faci probleme, pentru că această piesă vestimentară este evergreen.

1. Spală-i rar

Acest sfat poate să îți pară ciudat, însă recomandările de spălare ale jeanșilor nu fac parte din cele uzuale. Pentru a nu dăuna țesăturii și culorii este recomandat să îi speli cât mai rar posibil, chiar și o dată la câteva luni.

Dacă însă se întâmplă ca aceștia să se murdărească tare, atunci poți să apelezi la hârtie cu care să dai partea mai mare de murdărie jos de pe ei și mai apoi să apelezi la mașina de spălat.

Ideal însă este să fie spălați de mână și cu apă cât mai rece în detrimentul mașinii de spălat.

Dacă apelezi la aceasta din urmă, întoarce-i pe dos și astfel culoarea va rezista mai bine în timp.

Ce mai este important este să îi lași să se usuce fără să îi pui direct pe o sursă de căldură, pentru că aceasta le va ataca țesătura și culoarea. Și atârnă-i cu susul în jos în timpul procesului de uscare.

2. Dă-le un suflu nou

Dorești să ții cont de regula de mai sus, însă ți se pare că uneori prind miros după câteva purtări?

Avem o soluție și pentru acest impediment: pune-i într-o pungă și lasă-i 2 zile în frigider. Ei vor elimina mirosurile neplăcute și vor fi gata de noi aventuri. Sau, o altă variantă este aceea în care îi ții în baie atunci când faci duș, iar aburii și miresmele produselor pe care le folosești le vor da un miros mult mai plăcut.

3. Nu mai ține obiecte în buzunare

Orice obiect alegi să pui în buzunare – de la cardul de transport, la bani, telefon sau ruj – modifică forma inițială a blugilor și astfel le și rărește țesătura acolo unde acestea vin plasate. Așa că încearcă să ții orice obicet departe de buzunarele jeanșilor în borsete, genți sau rucsaci.

4. Împăturește-i cu atenție

Da, chiar și felul în care împăturești jeanșii poate să ducă la deteriorarea acestora.

Cel mai indicat mod de a-i depozita este: pune-i pe o suprafața plană; apoi adu partea stângă peste cea dreaptă; ia cracul și împăturește-l de 2 ori pentru a ajunge la o dimensiune care să se potrivească pe raft.

Ce nu trebuie să faci în schimbi este să îi înghesui foarte tare alături de alte haine, pentru că materialul din care sunt confecționați trebuie lăsat să respire.

Acestea sunt trucurile noastre pentru îngrijirea jeanșilor de care dacă vei ține cont te vei putea bucura mai mult timp! 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW