Înainte de a te vopsi
Trebuie spus de la început că vopsitul părului acasă are avantaje și dezavantaje pentru părul tău.
Dacă dorești o schimbare completă de nuanță, cel mai bine este să te lași pe mâna specialiștilor, altfel nu vei reuși niciodată să devii, dintr-o brunetă intensă, o blondă platinată de revistă.
În schimb, te poți vopsi singură acasă dacă optezi pentru un ton apropiat culorii părului tău, urmând câteva reguli de bază.
- Nu spăla părul cu cel puțin o zi înainte de vopsire, deoarece sebumul protejează scalpul de eventuale iritații cauzate de vopsea.
- Optează pentru o vopsea de păr cu cel mult 2 nuanțe mai deschise sau mai închise față de nuanța naturală a părului tău.
- Testează dacă eșți alergică la vopsea! Aplică puțină vopsea, nediluată în oxidant, în spatele urechii și așteaptă 24 de ore. O eventuală alergie te poate lăsa cu arsuri pe scalp și poate conduce chiar la chelire pe zonele afectate, așa că nu omite acest pas.
- Nu supune părul la prea multe transformări în aceeași ședința de vopsit, pentru că rișți să-l deteriorezi. Lasă permanentul pe altă dată.
Cum alegi vopseaua potrivită?
Începe prin a-ți pune întrebarea: vreau o schimbare permanentă sau temporară? Dacă ai ezitări și nu eșți complet convinsă că vrei o schimbare radicală de look, alege o vopsea semipermanentă. Ține cont că aceasta nu va prinde pe părul închis la culoare. Vopseaua semipermanenta ține aproximativ 6-8 spălări.
Dacă, însă, optezi pentru vopsea permanentă, opțiunile sunt nelimitate, de la vopsea de păr profesională, până la cea mai ieftină vopsea de păr pe care o găsești la buticul de la parterul blocului. Dar ce-ai spune să încerci o vopsea de păr naturală, fără amoniac, parabeni sau rezorcină?
Pe lângă faptul că nu mai folosești produse cosmetice ce au în compoziție ingrediente iritante pentru zona sensibilă a scalpului, îți vei răsfăța părul cu ingrediente hrănitoare, calmante și hidratante, păstrând sănătatea firului de păr și a scalpului. Vopseaua NOAH este o vopsea de păr fără amoniac, naturală, în culori subtile, strălucitoare și calde, este ușor de folosit, nu pătează și este potrivită pentru pielea sensibilă a scalpului. Fiecare vopsea de păr NOAH conține ingrediente naturale, pe bază de ulei organic din semințe de in, cu proteine de grâu și orez din agricultură biologică, ce conferă părului nuanța dorită, acoperind părul alb încă de la prima aplicare. Formula să testată dermatologic te ajută să ajungi la culoarea dorită în condiții de siguranță, este ușor de folosit și este potrivită pentru pielea delicată.
Pași pentru a te vopsi singură
Acum, să trecem la treabă!
Pasul 1. Asigură-te că ai la îndemână toate ustensilele necesare.
- Mănuși de unică folosință, pelerină și cască protectoare pentru părul vopsit
- Bol de sticlă sau ceramic (niciodată de metal!) pentru amestecarea vopselei
- Pensula lată pentru aplicarea vopselei de păr, prosop și un pieptene cu dinți mari
Notă: Urmează instrucțiunile de folosire de pe ambalajul vopselei!
Pasul 2. Fă un test pe o șuviță, astfel încât să îți dai seama de timpul de acțiune ale vopselei. Părul subțire și fin se va decolora/colora mai rapid decât firul de păr gros, aspru sau uscat. De asemenea, părul alb va avea nevoie de un timp mai lung de acțiune a vopselei după aplicare.
Pasul 3. Separă părul în patru secțiuni egale ca să poți aplica vopseaua mai ușor și mai uniform. Aplică vopseaua începând de la rădăcina firului de păr, deoarece acesta va absorbi mai rapid vopseaua pe măsură ce te apropii de vârfuri, iar rădăcinile au nevoie de o acoperire optimă, mai ales dacă sunt albe. Folosește pieptenele pentru a integra vopseaua mai ușor în păr.
Pont! Plasează o oglindă și la spate, ca să-ți fie mai ușor să aplici vopseaua la ceafă și folosește puțină cremă hidratantă ca să eviți pătarea pielii funții, cefei și urechilor cu vopsea.
Pasul 4. După ce timpul de acțiune al vopselei a expirat, clătește cu apă din abundență, până când apa rămâne limpede.
Nu uita că părul vopsit are nevoie de o atenție deosebită, mai ales imediat după vopsire. Așadar, aplică o mască de păr pentru păr vopsit, puternic hidratantă, cel puțin o dată pe săptămână, evită să folosești uscătorul de păr, ondulatorul sau placa de păr câteva zile (dar nu exagera nici ulterior) și folosește întotdeauna șampon și balsam pentru păr vopsit. Încearcă să-ți menții părul cât mai hidratat, pentru că părul vopsit este, în general, mai uscat, iar părul uscat se va decolora și deteriora mai ușor. Următoarea colorare se va face la 3-5 săptămâni și numai la rădăcina părului.