Cum să-ți întreții grădina ca un profesionist?

Grădina ta are nevoie de multe unelte pentru a fi întreținută corect. Există mulți factori care o pot deteriora.

Grădina ta are nevoie de multe unelte pentru a fi întreținută corect. Există mulți factori care o pot deteriora. Cele mai esențiale unelte pentru întreținerea grădinii tale sunt vermorelul și foarfeca. Vermorelul o protejează, și foarfeca o ajută să crească sănătos.

Un vermorel pentru stropit grădina este un instrument esențial. La un moment dat, vei avea nevoie absolută de unul, fie că este pentru hrănirea foliară sau pentru combaterea dăunătorilor. 

sursă foto: realdiscount.ro

Există două motive principale pentru care ar trebui să utilizezi un vermorel de grădină pe tot parcursul creșterii culturilor. Acestea ajută pentru hrănirea foliară și controlul sau prevenirea dăunătorilor.

Hrănirea foliară este o metodă de administrare a nutrienților sau o metodă de combatere a dăunătorilor direct de pe frunzele unei plante. În general, duce la o absorbție mai rapidă și este cea mai bună modalitate de a eradica dăunătorii, bolile și deficiențele, deoarece poți viza cu precizie zonele afectate.

Dacă ai de-a face cu blocarea nutrienților, hrănirea foliară este o modalitate excelentă de a oferi nutriție suplimentară.

Dacă descoperi că plantele nu preiau umiditate prin rădăcini, va trebui să le hrănești foliar. Dacă umiditatea este prea scăzută și nu ai umidificator, va trebui să uzi ușor frunzișul cu un pulverizator sau un atomizor.

Pentru a aplica nutrienți pe frunzișul plantei, cultivatorii trebuie să folosească un pulverizator. Fermierii mai mici, amatori, tind să folosească pulverizatoare manuale de grădină, deoarece, în general, pulverizează doar câteva plante. Aceste dispozitive au o pompă și sunt foarte simplu de utilizat.

Grădinile mai mari, sau cei care doresc să-și economisească timp și energie, optează în general pentru un vermorel electric de grădină. Acestea sunt similare cu pulverizatoarele manuale, dar sunt alimentate de o sursă de baterie, eliminând o mare parte din munca umană. Dacă ai o tonă de plante, cu siguranță ai nevoie de un pulverizator de grădină alimentat cu baterii reîncărcabile.

Pentru a aplica pesticidul sau fungicidul, trebuie să-l dozezi corect în vermorel și să ataci sursa direct pe frunziș.

sursă foto: realdiscount.ro

Determinarea cărui pulverizator de grădină este potrivit pentru tine se va reduce la cât de des plănuiești să-l folosești și câte plante ai în grădina ta. Pulverizatoarele manuale cu atomizor sunt grozave pentru cei care au nevoie doar să pulverizeze câteva plante din când în când, dar dacă ești un cultivator comercial sau dorești doar să-ți reduci munca, un vermorel este cel mai potrivit pentru tine.

Când vine vorba de folosirea foarfecelor de grădină, alegerea perechii potrivite este esențială. Din păcate, alegerea dintre numeroasele tipuri diferite de foarfeci de gradina de pe piață în zilele noastre poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu ești sigur exact de ce tip ai nevoie. 

sursă foto: realdiscount.ro

Practic, foarfecele de grădină sunt folosite pentru a tăia ramuri și tulpini de până la aproximativ 2 cm în diametru. Nu încerca să folosești foarfecele de grădină pe ramuri mai mari, deoarece riști să distrugi lamele. Există două tipuri de bază de foarfece de grădină, deși vin în modele și dimensiuni diferite. A ști când să folosești foarfecele depinde de tipul pe care îl ai și de sarcina la îndemână. Foarfecele cu lame subțiri funcționează la fel ca foarfecele cu lame curbate. Lama superioară a foarfecelor este ascuțită și taie ramura, în timp ce lama inferioară funcționează ca un cârlig, ținând ramura în loc pentru a preveni alunecarea acesteia. 

Foarfecele de nicovală au o lamă superioară ascuțită și o lamă inferioară plată. Foarfecele de nicovală taie ramurile la fel ca folosind un cuțit pe o placă de tăiat. Deși tipul de foarfecă depinde în mare măsură de preferințele personale; majoritatea grădinarilor optează pentru foarfece cu lame subțiri. 

Foarfecele cu lame curbate fac tăieturi curate, în timp ce foarfecele cu lame subțiri au tendința de a zdrobi tulpinile și ramurile. Cele cu lame subțiri sunt bune pentru tăierea florilor sau a ramurilor mai moi și fragede, fără a afecta țesutul fraged. Pe de altă parte, acestea pot fi mai bune pentru ramurile moarte sau uscate. 

Nu uita de mănuși și lopată!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW