Cum să amenajezi un spațiu de relaxare în grădină

Amenajarea spațiului din jurul casei reprezintă un proiect important pentru confortul tău și al familiei tale, căci mica grădină unde vă petreceți împreună timpul liber poate deveni o adevărată oază de liniște și relaxare.

Iată câteva idei pentru soluții peisagistice originale, potrivite în orice ambient, ușor de realizat și care nu necesită costuri deosebite:

Amplasează mobilier de grădină din texturi colorate

Pentru spațiul de relaxare ai nevoie de mobilier de grădină și terasă, decorațiuni de grădină, diferite elemente de amenajări exterioare. Alege articole de grădină ieftine, care să-ți permită să combini diverse culori și texturi, astfel încât să obții un colț vesel, funcțional și ospitalier.

Înlocuiește piesele grele, din lemn masiv, cu mobilier modular, realizat din materiale ușoare și combinații ecologice, perfecte pentru o grădină modernă, în tendințe. Joacă-te cu pernuțe fantezie și fotolii puf, ca să amenajezi un colț de relaxare cu aer de vacanță. 

Astfel vei avea un setup pentru un weekend relaxant în familie și totodată vei putea așeza piesele de mobilier astfel încât să găzduiești în grădină un picnic cu prietenii sau o petrecere în aer liber.

Instalează un mic iaz sau o fântână de grădină

Oboseala de peste zi și stresul perioadelor grele la serviciu dispar ca prin farmec în preajma unui mic iaz, unde poți să asculți murmurul apei și să privești jocurile razelor de soare prin stropii jucăuși. Apa are un efect relaxant și dă personalitate grădinii tale, o face să fie mai vie și mai colorată.

Poți să montezi și o fântână de grădină, ce va crea o atmosferă liniștită, senină și va răcori aerul în zilele calde de vară. Ai la dispoziție modele clasice sau variante moderne, în funcție de stilul peisagistic pe care l-ai ales pentru decorarea curții.

Amenajează un colț exotic cu hamac și palmieri

Când ești cu gândul la concediu, o idee bună este să amenajezi un loc cu hamac și palmieri, care să te ducă cu gândul la plajele exotice și unde să savurezi în tihnă un cocktail cu umbreluță.

Găsești diverse modele de hamac, ușor de montat și care îți oferă confort în stil sport, adaugă un strop de aventură la spațiul de relaxare pe care-l ai în grădină. Completează atmosfera de vacanță cu decorațiuni de grădină, ghivece de flori și alte accesorii de peisagistică prin care să creezi un ambient tropical.

Completează distracția cu un bar mobil, pe roți, dotat cu cocktailurile tale favorite, o lădiță frigorifică și un platou cu fructe de sezon. 

Construiește un mic foișor de grădină

Ideal pentru lecturi în aer liber, servirea ceaiului în grădină sau pentru ritualul cafelei cu coniac și trabuc, un foișor de lemn va da personalitate curții tale și va găzdui un spațiu de relaxare excelent, de care te poți bucura pe toată durata anului.

Alege materiale ușoare și combină creativ structurile compozite cu fier forjat, aluminiu PVC și bambus. Optează pentru sisteme de încălzire mobile, ca să petreci fără grijă în aer liber serile mai răcoroase. Amplasează foișorul într-un colț al grădinii, ca să lași spațiul central liber pentru straturile de flori, gard viu și jocuri de apă.

Alege variantele preferate dintre ideile pe care le-am prezentat și amenajează-ți oaza de relaxare mult dorită, chiar în confortul grădinii tale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW