3 avantaje importante ale gătitului la aburi

O alimentație echilibrată înseamnă o viață sănătoasă, iar asta începe cu mâncarea. Felul în care gătești alimentele te poate ajuta enorm pentru că poți consuma o varietate de preparate, dar gătite într-un mod sănătos. Carnea, peștele și legumele ar trebui să existe permanent în dieta zilnică a familiei tale, iar cuptorul cu aburi te va ajuta să obții cele mai sănătoase și gustoase feluri de mâncare. De ce este inovator gătitul la aburi și care sunt avantajele sale? Principalul inamic din alimentația ta este de multe ori prăjeala, despre care specialiștii în nutriție spun că este extrem de nesănătoasă. Gătitul la aburi nu necesită utilizarea uleiului sau al untului. 

Iată mai jos câteva avantaje ale gătitului la aburi, ca să vezi de ce a devenit inovator în bucătărie: 

Alimentele își păstrează gustul și valorile nutritive

Legumele sunt pline de vitamine atunci când sunt consumate în starea lor naturală; odată gătite ele și-ar putea pierde din valorile nutritive. Nu și dacă sunt gătite într-un cuptor cu abur. Ingredientele folosite pentru mâncărurile tale își vor păstra atât gustul și aroma, cât și culoarea și proprietățile─adică vitaminele și mineralele─, astfel încât să te poți bucura de o dietă echilibrată și de o viață sănătoasă. În plus, marele avantaj este acela că legumele nu se usucă și nici nu se înmoaie. Mai mult, din punct de vedere estetic, te vei bucura de farfurii pline de culoare, pentru că legumele astfel preparate își vor păstra nuanța naturală.

Însă nu doar legumele pot fi gătite la abur, ci și carnea și peștele. Indiferent că este de pui, de porc sau de curcan, carnea va fi fragedă și suculentă. Tot ce trebuie să faci este să o condimentezi cu sare și piper, după bunul plac. De asemenea, peștele și fructele de mare sunt alimente de inclus într-o dietă sănătoasă și le poți găti rapid la un cuptor cu aburi. 

Nu e nevoie de ulei 

Poate cel mai important avantaj al gătitului cu abur este lipsa uleiului. Nu trebuie să adaugi în tavă nici măcar un strop, iar asta înseamnă o dietă fără grăsimi și posibilitatea foarte mică a unui colesterol mărit din cauza alimentației. 

Mâncarea nu se arde, nu se usucă

Timpul petrecut în bucătărie nu ți se va mai părea nesfârșit cu un sistem de gătire la abur. Datorită lui, nu vei mai sta să păzești oala cu mâncare sau tava pe care ai băgat-o la cuptor. La aburi, mâncare nu se arde și nici nu e nevoie să o supraveghezi sau să amesteci periodic. E suficient să întorci o dată bucățile de carne sau legumele pentru a te asigura că s-au pătruns foarte bine. Setează timpul necesar preparării alimentelor și acestea se vor găti perfect, făra să existe posibilitate să se ardă, să iasă prea făcute sau prea crude. 

Trucuri pentru gătitul cu aburi

Pe lângă dieta sănătoasă și echilibrată, gătitul la aburi te scutește de numeroase probleme în bucătărie, cum ar fi uleiul sărit peste tot sau mâncarea uitată pe foc și arsă. Există, însă, și câteva trucuri ca să te bucuri de alimente perfect gătite. De exemplu, e bine ca legumele să fie tăiate în bucăți mari, iar odată puse să nu deschizi cuptorul prea des, pentru a se menține un flux constant de aburi. De cealaltă parte, exceptând peștele, carnea se va face ceva mai greu, așa că trebuie pusă separat. Asigură-te că ai tăiat bucățile de aproximativ aceeași grosime, pentru ca acestea să se gătească la fel. Lasă puțin spațiu între feliile de carne, pentru ca aburul să poată pătrundă mai bine. 

Gătitul la abur se ajută să prepari rapid cele mai delicioase alimente, pe care să le incluzi în dieta ta echilibrată de zi cu zi. O viață sănătoasă înseamnă mâncare sănătoasă, iar gătitul parcă n-a fost niciodată mai simplu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW