Jean-Paul Belmondo, profesionistul la capăt de drum

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit luni, 6 septembrie, la domiciliul său din Paris, la vârsta de 88 de ani, a declarat avocatul său pentru AFP, potrivit b1tv.ro.

Figură de legendă a cinematografiei franceze, aflat în anii ’70-’80 într-un soi de rivalitate artistică cu Alain Delon (o rivalitate din care însă nu au ieşit decât lucruri pozitive, inclusiv au jucat împreună în filmele Borsalino şi Une chance sur deux), Belmondo a jucat în filme de acţiune, poliţiste, dar a interpretat şi roluri comice, printre filmele sale foarte cunoscute numărându-se A bout de souffle, Casino Royale, Le Professionel, Le Voleur, L’homme de Rio, Le scoumune, Peur sur la ville şi altele.

Era un actor natural, expresiv, cu un şarm inconfundabil, care se implica total în rol.

A fost distins în 1989 cu Premiul César pentru cel mai bun actor pentru rolul din Itinéraire d’un enfant gâté, iar în 2011 la marele Festival de la Cannes i-a fost decernat Palme d’honneur pentru întreaga sa carieră.

Cinematografia franceză şi cea mondială pierd încă un star, care va rămâne însă pentru totdeauna în memoria cinefililor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW