În industria HoReCa sunt foarte importante echipamentele cu care lucrezi pentru a livra clienților, consumatorilor, produse de calitate. Un cuptor gastronomic bun poate face diferența dintre un produs foarte bun, calitativ și unul de o calitate inferioară. Pe piață există multe modele de astfel de cuptoare și aparate profesionale și da, uneori poate să fie ceva mai dificil să alegi cuptorul potrivit. De ce anume să ții cont, la ce să te uiți și alte aspecte de luat în considerare pentru a face alegerea corectă care să îndeplinească nevoile afacerii și cerințele clienților – vei citi în acest articol.
4 aspecte de luat în considerare pentru alegerea unui cuptor gastronomic foarte bun
· Trebuie să stabilești de la bun început nevoia afacerii tale – Acesta este primul pas când vine vorba despre orice fel de alegeri: identificarea nevoilor. Poți începe prin a evalua și stabili tipurile de preparate pe care le vei găti în mod constant: patiserie, carne, grătare etc. De asemenea, trebuie să cunoști specificațiile fiecăruia: timpul de coacere, temperatura, ventilația – să fie sau să nu fie și așa mai departe. Pentru produsele de patiserie, un cuptor gastronomic trebuie să aibă funcția de control a umidității. Când cauți produsul ideal, asigură-te că acesta acoperă toate nevoile preparatelor pe care le vei servi.
· Un alt aspect pe care trebuie să îl cunoști de la început este volumul producției și ce produse îți dorești să prepari simultan. Volumul îl poți doar estima, desigur. Asta deoarece trebuie să alegi un cuptor de la echipamente-horeca-profesionale.ro cu o capacitate de așa natură încât să nu fii nevoit să pierzi o zi întreagă să coci câteva produse. Capacitatea cuptorului trebuie să fie pe măsura volumului producției zilnice. Pe lângă acest lucru, trebuie să alegi un cuptor care să-ți permită să coci mai multe tipuri de produse, fără a interfera unul cu celălalt. De asemenea, trebuie să știi cât spațiu ai disponibil în bucătărie pentru acest cuptor gastronomic.
· Trebuie să mai iei în considerare atât costurile, cât și eficiența energetică. Cu siguranță îți dorești eficiență maximă și costuri cât mai reduse. De aceea, trebuie să verifici clasa energetică a cuptoarelor gastronomice și să faci o evaluare, estimativă, a costurilor pe termen lung.
· Felul în care este construit cuptorul, rezistența și durabilitatea sunt și ele foarte importante. Îți dorești un cuptor gastronomic de care să te folosești mult timp și atunci este nevoie să te informezi referitor la materialele din care este făcut cuptorul în interior. Spre exemplu, oțelul inoxidabil sau fonta emailată sunt materiale care asigură o lungă perioadă de viață produselor. Totodată, aceste materiale sunt foarte ușor de curățat.
În concluzie, alegerea unui cuptor gastronomic foarte bun contribuie mult la calitatea produsului final. Dacă tu cunoști nevoile afacerii și știi cât mai exact ceea ce vrei să obții, atunci cel mai greu pas este deja rezolvat. Beneficiile unui cuptor de calitate sunt indiscutabile, făcându-l pe acesta o parte esențială când vine vorba de a echipa profesional o bucătărie. Deși sunt nenumărate modele din care poți alege, ține cont că aspectul nu este cel mai important, însă toate cele enumerate mai sus da. Și ele trebuie să fie ancorele de care să ții cont atunci când alegi un astfel de cuptor. Pentru că în felul acesta te vei putea bucura de rezultate foarte bune, așa cum ți le dorești.