duminică, 23 februarie, 2020
2.7 C
București

Dali și Picasso deschid prima licitație a anului în România

  • Opere semnate de Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Chagall sau Modigliani deschid prima licitație a anului 2020 în România.
  • Licitația va avea loc joi, 30 ianuarie 2020, 19:00 la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță.

Lucrările de grafică și litografiile ce poartă semnătura celor mai renumiți pictori ai lumii provin din colecții private și sunt însoțite de certificate de autenticitate.

Femeile lui Picasso

„Femei din Avignon” – opera care a devenit piatra de temelie a artei secolului XX-lea, „Femei din Alger”, una dintre cele mai scumpe picturi din lume, „Cleopatra” sau „Consolare” reprezintă lucrări celebre ale modernismului semnate de Picasso, litografiile cărora sunt scoase astăzi la licitație pentru prețuri de pornire între 200 și 500 de euro.

Dali în Timp

Lucrări suprarealiste ce cuprind toate perioadele artistice ale pictorului: „Rosa Paillonaea”, „Dematerializare în jurului lui Nero” sau „Invențiile monștrilor” sau gravuri semnate de Salvador Dali nu depășesc în licitație prețul de pornire de 1.000 de euro.

Magritte vs Matisse

Magritte, pictorul cu opere prea celebre să poată fi furate precum „Marele Război”, „Amanții” sau „Decalcomania”, concurează în licitația de grafică europeană cu celebrul „Nud albastru” semnat de Matisse și care are un preț de pornire de doar 150 de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING