Dăncilă îi solicită lui Klaus Iohannis ,,să abandoneze jocurile politice’’

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Ministerul Dezvoltării are nevoie de ,,un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experienţă’’ şi i-a solicitat şefului statului să abandoneze ,,jocurile politice”.

Potrivit lui Dăncilă, argumentele invocate de preşedintele Klaus Iohannis sunt neverosimile.

,,Ministerul Dezvoltării are nevoie în această perioadă în care asigurăm şi Preşedinţia rotativă de un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experienţă. Tocmai de aceea am nominalizat-o pentru această funcţie pe Olguţa Vasilescu, un om cu experienţă vastă în administraţia locală, dar şi în activitatea ministerială. Lia Olguţa Vasilescu este ministrul care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliţie şi mă refer la Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor. De aceea, argumentele folosite de preşedintele ţării, pentru ceea ce în fapt este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

De asemenea, acesta l-a acuzat pe şeful Administraţiei Prezidenţiale că a încercat prin atacuri repetate să blocheze activitatea Guvernului.

,,Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare în raport cu atitudinea preşedintelui, care a răspuns doar prin atacuri şi încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului. Este regretabil că preşedintele ţării vrea să împiedice investiţiile la nivel local şi nu-i pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţeni. Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului preşedinte să abandoneze jocurile politice. România este mai importantă, românii sunt mult mai importanţi decât o campanie electorală sau jocurile politice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW