3.4 C
București
marți, 1 decembrie

Daniel Barbu a demisionat de la sefia AEP. Se pregateste pentru Bruxelles

Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, a demisionat din functia de presedinte al  Autorității Electorale Permanente (AEP) și intenționează să candideze pe listele ALDE la alegerile europarlamentare ce vor avea loc in luna mai.

Interimatul la sefia institutiei va fi asigurat de Zsombor Vaida, potrivit unor surse politice din ALDE, citate de stiripesurse.

Decizia profesorului de stiinte politice Daniel Barbu vine la doar o zi după ce partidul Pro România i-a cerut demisia pentru ca a incalcat principiul imparţialităţii prin participarea sa la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE, informeaza sursa citata.

Trebuie spus ca presedintele AEP nu poate membru de partid, iar mandatul său (8 ani), poate fi înnoit o singură dată.

,,Știm cu toţii că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere a AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp! Solicităm public demisia de urgenţă a preşedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!”, a declarat vicepreşedintele partidului Pro România, Răzvan Mitu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW