Dantes Bratu, din nou la conducerea Inspecției Muncii

Dantes Bratu se reîntoarce în calitatea de conducător al Inspecției Muncii. Efectiv, mandatul este reînnoit cu începere din data de 18 octombrie.

În acceași zi expiră detașarea lui Dantes Bratu ca secretar general al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați.

Uneori, oricât am fi de căliți și de puternici, viața ne surprinde și ne pune în fața unor noi încercări. Prin funcțiile pe care le deținem, ne-am asumat acceptarea deciziilor care ne privesc cariera profesională, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna în armonie cu ceea ce simțim și nici într-un moment oportun pentru instituție. Revin cu bucurie la Inspecția Muncii, unde, în îndelungata mea activitate, am avut norocul să cunosc oameni minunați, frumoși și dedicați, profesioniști desăvârșiți, cu care am împărtășit și de la care am învătat, la rândul meu,  multe lucruri. Dincolo de toate acestea, cel mai important este că am adunat, alături de aceștia amintiri și experiențe de neuitat”, a declarat Dantes Bratu pentru Agerpres.

Dantes Bratu este absolvent al Facultății de Foraj Sonde şi Exploatarea Zăcămintelor de Petrol şi Gaze, Institutul de Petrol şi Gaze din Ploieşti; Facultatea de Management, Academia de Studii Economice; Facultatea de Drept, Universitatea Hyperion, are masterat în managementul securităţii muncii şi al relaţiilor de muncă și este doctor în ştiinţe inginereşti.

Pasiunea pentru acest domeniu și pregătirea profesională temeinică l-au ajutat să devină, mai întâi, inspector general de stat adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă și, din 2011, inspector general de stat al Inspecției Muncii. De la an la an instituția a devenit una dintre cele mai respectate și reprezentative autorități centrale de control, cu rezultate remarcabile privind promovarea muncii decente și sigure. Inspecția Muncii a stabilit parteneriate și colaborări cu alte autorități ale statului român și cu instituții omoloage, în vederea realizării priorităţilor strategice la nivel european în domeniul de competenţă.

Inspecția muncii are rolul de a diminua, prin controale, incidenţa muncii la negru şi de a se asigura că se respectă prevederile legale în materie de sănătate şi securitate în muncă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW