17 C
București
joi, 1 octombrie

De ce ai nevoie de o adresă de email personalizată?

Email-ul a devenit indispensabil în lumea modernă ca mijloc de comunicare, deoarece prezintă o serie de avantaje extraordinare: este cel mai ieftin mijloc de comunicare, este larg accesibil, extrem de rapid și eficient, păstrează în mare parte beneficiile comunicării față în față sau telefonice, la care se adaugă posibilitatea salvării conținutului transmis și recepționat.

La fel de important precum numărul de telefon în cadrul unei companii, acest element este indispensabil unei afaceri care se respectă și vrea să țină legătura cu furnizorii și clienții deopotrivă. Îți prezentăm mai jos 10 motive pentru care un profesionist ar trebui să opteze pentru o adresă de email personalizată.

  1. Oferă o imagine foarte bună a companiei – utilizarea unei adrese de email personalizate conferă imaginea unui demers profesionist, serios, nu a unei abordări amatoriste a mediului online prin utilizarea unei adrese de email oferite gratuit – precum @gmail.com sau @yahoo.com
  2. Promovează website-ul – adresa de e-mail poate să includă numele domeniului, dacă optezi pentru unul dintre diversele pachete de găzduire web. Astfel, utilizând această opțiune, se face cunoscut brandul, partenerul de comunicare este invitat indirect să viziteze website-ul de al cărui domeniu este atașată adresa de email. Adresa electronică în care este inclus numele domeniului creează și impresia de stabilitate, de prezență pe o perioadă lungă de timp în domeniul respectiv de activitate. 
  3. Crește percepția afacerii ca fiind demnă de încredere – chiar dacă nu există un domeniu web care să oglindească prezența profesionistului. Pentru asemenea opțiune sunt disponibile variate servicii de găzduire email pentru afaceri. Utilizatorii, mai ales cei din mediul de afaceri, nu au foarte mare încredere în adresele de email personale gratuite și pentru un motiv foarte bine întemeiat: vulnerabilitățile de securitate ale soluțiilor gratuite pot genera serioase probleme legate de divulgarea unor informații personale, informații clasificate, date confidențiale sau proiecte secrete. Foarte multe domenii web au configurări de securitate care nu permit recepționarea de mesaje email provenite de la adrese gratuite (precum @yahoo.com, de exemplu).
  4. Oferă opțiuni avansate de configurare a contului de email – în companii care operează cu informații confidențiale sau cu date de diverse grade de secretizare, este vital ca structurile de management să poată stabili nivele de acces la informație. De asemenea, este foarte important să facă diferențe între angajații care ocupă diverse funcții, să restricționeze sau să extindă accesul, conform propriilor interese de securitate. 
  5. Oferă un grad de siguranță ridicat – serverele dedicate de email oferă filtrare antispam și antivirus, precum și monitorizare permanentă a activității pe contul de e-mail, pentru a evita situațiile neplăcute generate de atacurile cibernetice. 
  6. Disponibilitate aproape permanentă – datorată configurării serverelor redundante și alegerii unor soluții tehnice profesioniste de administrare a domeniului web sau a adresei de email.
  7. Viteză mare de acces, download și upload – prin utilizarea de soluții hardware și software de ultimă generație, precum: stocare pe SSD, procesoare multi-core și memorii rapide precum și soluții gen licență server web LiteSpeed (LSWS) sau licență CloudLinux, găzduire DNS anycast, pachete de găzduire bazate pe tehnologii OpenStack/KVM.
  8. Utilizarea certificatelor SSL – documente digitale care autentifică veridicitatea site-ului și criptează transmisiunea de date, oferind astfel încredere partenerilor de comunicare. 
  9. Stocare sigură și pe o perioadă îndelungată de timp a mesajelor email și a datelor transmise sub formă de documente alăturate fiecărui text (attachment).
  10. Asistență tehnică permanentă prin orice formă de comunicare: telefonic, email, chat. 

Posibilitatea de negociere a unui pachet de opțiuni dimensionat pe necesitățile tale efective și un cost decent reprezintă încununarea motivelor pentru care e de preferat să ai o adresă personalizată, dacă activitatea ta presupune o prezență online profesională.

Comunicarea prin mesagerie electronică ne ușurează enorm viața, eliminând distanțele fizice, inhibițiile inerente interacțiunii directe, ne ajută să lucrăm mai bine împreună și să transmitem mai eficace informații, idei, date de orice fel. Adresa de email personalizată devine astfel o extensie a persoanei, modalitatea prin care aceasta se poate exprima și comunica, rămânând în același o entitate distinctă, bine definită, care promovează imaginea și valorile companiei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW