duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

De ce este esențial ca un copil să cunoască foarte bine cel puțin o limbă străină

De ce să studiezi o limbă străină? Există multe motive: în primul rând, ne permite să învățăm despre lumea din jurul nostru, iar investiția în studiul lingvistic aduce beneficii diferite nu doar la nivel personal, ci și la locul de muncă. Să ridice mâna cine nu a sperat la o promovare în cadrul companiei sau nu a visat să călătorească în ținuturi îndepărtate…

Așadar, dacă adulților le este de mare folos cunoașterea unor astfel de informații, cu atât mai mult ea le este necesară copiilor, care se găsesc la început de drum în relaționarea cu ceilalți. Vrei mai multe detalii? Iată 4 motive pentru care considerăm că astăzi, mai mult decât oricând, este important ca un tânăr să știe cel puțin o limbă străină: 

  1. Dezvoltarea personală

De fiecare dată când vine vorba despre noi informații pe care trebuie să le asimilăm, creierul este solicitat să activeze și să elaboreze modalități eficiente de lucru. A putea învăța și apoi vorbi două – sau mai multe – limbi străine aduce beneficii cognitive evidente, precum creșterea memoriei și a capacității de concentrare. Potrivit cercetătorilor de la University College London, studiul altor limbi modifică materia cenușie în același mod în care exercițiile fizice dezvoltă mușchii. Cu alte cuvinte, să cunoști foarte bine cel puțin o limbă străină reprezintă un bun antrenament pentru creier, cu atât mai mult atunci când încep să apară și rezultatele: 

  • Mai multă încredere în sine;
  • Abilitatea de-a relaționa și de-a comunica mai bine;
  • O mai bună capacitate de-a înțelege lumea din jur.

Te vei putea bucura astfel de evoluția vizibilă a copilului tău, care va fi capabil să se integreze mai ușor în contexte sociale variate. 

  1. Oportunități profesionale

Într-o lume globalizată, în care tot mai multe companii operează la nivel internațional, cunoașterea de limbi străine poate facilita recrutarea sau chiar avansarea în carieră. Angajații care primesc promovarea, de fapt, sunt în mare parte aceia care, pe lângă faptul că dețin cunoștințe și abilități organizaționale, vorbesc cel puțin două limbi.

Primele accesate sunt diverse cursuri de limba engleză pentru copii, care permit celor mici să se familiarizeze cu limba de circulație internațională în care pot studia mai târziu orice își vor dori. Oportunitățile academice sau de angajare în străinătate vor apărea pe parcursul vieții, dacă ei vor continua să investească în sine continuând și cu învățarea unei alte limbi străine.

  1. Crește nivelul de socializare

În epoca amicițiilor virtuale, este cu atât mai câștigat acela care poate comunica în mod nemijlocit – fără vreun program automat de traducere – cu persoanele originare de pe alte meleaguri. Deschiderea culturală a devenit deja o normalitate și reprezintă puntea de legătură între oameni, indiferent de diferențele specifice mediilor din care provin. Înainte ca o persoană să poată deveni un prieten real, ai nevoie să afli mai multe despre ea, să înțelegi cine este, de unde provine și cum gândește. Acestea se pot afla doar susținând o comunicare directă, care nu poate avea loc fără o limbă comună care să vă susțină.   

  1. Călătoriile sunt mai interesante

Apropo, ce fac prietenii atunci când nu se văd o perioadă mai lungă? Își scriu, se caută la telefon și chiar stabilesc să se revadă. Cât poate fi de interesant – căci plăcut este, cu siguranță – să vizitezi o țară străină a cărei limbă o cunoști deja… Ei bine, un asemenea demers devine o aventură memorabilă atunci când ești turist într-o zonă în care un prieten de altă naționalitate poate să-ți fie ghid sau chiar gazdă. Practic, vorbirea unei limbi străine deschide ușile atât la propriu, cât și la figurat.

Pe lângă cele enumerate mai sus, putem adăuga faptul că, dintr-o simplă înclinație nativă, un copil care studiază o limbă străină poate evolua într-o direcție care să transforme un hobby într-un job de succes care-i solicită exact limba respectivă. Iar o asemenea perspectivă îl va face mândru pe orice părinte care a ales în mod responsabil să-și susțină copilul de la bun început!  

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...