19.8 C
București
joi, 13 mai

5 industrii în care poți câștiga venituri motivante în acest an

Nu toate locurile de muncă au aceeași căutare și, având în vedere ce se întâmplă pe glob în ultima vreme, unele sunt destinate să dispară sau să-și piardă utilitatea. Dacă anul acesta aveai de gând să te alături industriei turismului sau transportului, poate că este cazul să mai cântărești puțin această decizie. Pandemia a avut un impact devastator asupra anumitor afaceri, iar pe altele le-a avantajat. Fără alte introduceri, acestea sunt industriile în care poți avea parte de câștiguri motivante în acest an. 

Industria de videochat 

Oamenii au fost blocați în case și s-a încurajat distanțarea socială, așadar nevoia de comunicare și interacțiune a crescut exponențial. În fața pericolului de a intra din nou în izolare, majoritatea persoanelor este posibil să se fi orientat deja către relații virtuale.  Angajarea la un studio de videochat s-ar putea să fie cea mai bună decizie având în vedere amploarea creșterii pe care acest domeniu o va înregistra mai mult ca sigur. Oamenii vor avea nevoie constant de prezența altor persoane în viața lor, fie ea și pe un canal virtual. 

Industria de software și IT

Pe măsură ce continuăm să lucrăm de la domiciliu și majoritatea activităților se mută în online, va fi o nevoie stringentă de aplicații din ce în ce mai performante și de experți care fie să le producă, fie să le administreze. Având în vedere că tranzacțiile și comunicarea se vor întâmpla cel mai des pe site-uri, va fi nevoie de oameni care să se ocupe de design-ul și mentenanța acestora. Deja un domeniu în care salariile sunt destul de ridicate, acestea s-ar putea să crească și mai mult. 

Industria de E-learning

Învățarea virtuală va avea un rol vital în anii care vor urma, așadar specialiștii din acest sector vor fi incredibil de apreciați și remunerați pe măsură. Trainerii, care în mod tradițional erau obișnuiți să livreze programe în săli de curs, se orientaseră deja mai mult sau mai puțin spre online, din nevoia de a comunica informații către cursanți din alte țări, dar acum această schimbare pare să fie definitivă. Viitorul învățării pare să fie rezervat mediului online, așadar oamenii care știu cum să pună pe picioare un curs electronic și să predea la distanță vor avea mereu de lucru. 

Industria de divertisment 

Deși industria de divertisment a avut ceva de suferit în ultima vreme, din cauza închiderii cinematografelor, teatrelor și interzicerii spectacolelor în spații închise, a recuperat pe partea de online unde conținutul este încă la putere. Cel mai dezvoltat este sectorul de divertisment la domiciliu, platformele care oferă seriale și conținut video practic explodând. Persoanele publice, dar nu numai, care sunt creatori de conținut, precum blogării și vlogării au avut de câștigat și vor continua să beneficieze de această situație atâta vreme cât pot produce în continuare conținut de calitate. Se pare că plictiseala va fi un inamic greu de combătut în izolare și ei au soluția. 

Industria de livrări

O activitate riscantă, dar care a devenit aproape indispensabilă, livrările se vor dovedi și mai valoroase odată cu trecerea timpului. Din ce în ce mai multe persoane vor recurge la cumpărăturile online, chiar dacă înainte nu erau adepții acestei practici. Mai ales în sectorul livrărilor de alimente și mâncare preparată s-a înregistrat o creștere, oamenii putând supraviețui fără haine sau accesorii, dar nu fără hrană sau apă. Deși solicitantă, meseria de livrator poate fi una foarte bine remunerată, dacă este practicată la standarde înalte. 

Tu te-ai hotărât din ce vei face bani anul acesta? 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW