De ce este important să purtăm ochelari de soare? 3 avantaje

Ochelarii de soare sunt necesari atât pentru lumina solară puternică din timpul verii, cât și pe tot parcursul anului pentru a proteja ochii împotriva posibilelor afecțiuni ce pot fi cauzate de expunere prelungită la razele UV.

Chiar și pe timp de iarnă, în special dacă suferi de o sensibilitate, este recomandat să-ți protejezi ochii de lumina reflectată de zăpadă.

3 avantaje ale purtării ochelarilor de soare

Pentru protejarea ochiilor de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete cu ochelari de soare este necesar să alegi o pereche corespunzătoare. Nu orice ochelari de soare sunt potriviți, ci doar cei cu 100% protecție împotriva UVA și UVB. Acest lucru poate fi identificat ușor datorită etichetelor sau descrierii de produs de pe site-ul unde plasezi comanda. Alege o pereche confortabilă și potrivită dimensiunilor feței tale și nu uita să-i porți mereu cu tine în tocul lor original.

  1. Protecție împotriva afecțiunilor ochilor

Expunerea prelungită la razele ultraviolete fără protecție poate declanșa mai multe afecțiuni oculare destul de grave ce pot fi evitate. Cataracta este printre cele mai comune boli care cauzează pierderea vederii la persoanele de 40 de ani. Poate fi declanșată din mai mulți factori, interni sau externi, însă o poți preveni purtând ochelari de soare cu maximul de protecție. 

Degenerarea maculei este o altă posibilă consecință dacă nu îți protejezi corespunzător ochii de razele ultraviolete. Macula este o porțiune mică a retinei, care reprezintă la rândul său țesutul nervos din spatele ochiului. Sensibilitatea la lumină poate fi inclusiv influențată de culoarea irisului și de sensibilitatea pielii. Chiar dacă degenerarea maculei nu duce direct la orbire, poate cauza afecțiuni grave ale ochilor.

  1. Protecție împotriva vântului și nisipului

Ochelarii de soare joacă un rol practic și în protejarea ochilor de vânt puternic sau nisip, dacă te-ai decis să faci un drum până la mare. Despre orice anotimp ar fi vorba, vântul este un fenomen natural aproape nelipsit din toate perioadele anului, iar expunerea prelungită poate cauza înroșire, lăcrimare sau chiar uscăciunea ochilor. Te poți feri de aceste simptome purtând ochelari de soare.

Mai ales dacă ai ochii sensibili, îți recomandăm să porți ochelari de soare atunci când condițiile meteo nu sunt cele mai favorabile. Riscul de iritații va fi astfel mult mai scăzut și nu vei mai avea probleme să stai pe plajă sau să faci o plimbare într-un anotimp ploios. 

  1. Sunt un accesoriu foarte chic

Pe lângă scopul lor practic, de protecție a ochilor, ochelarii de soare sunt considerați totodată și un accesoriu pe care îl poți integra într-o ținută care-ți place. Alege mai multe perechi, cu diferite modele și păstrează-le în garderobă pentru fiecare ocazie și outfit în parte. De exemplu, ochelarii de soare cu rame care au imprimeuri colorate sunt ideali pentru o ținută boho-chic de primăvară sau început de toamnă. 

Ochelarii de soare negri, simpli, sunt potriviți la orice ținută și îți vor oferi o alură cool, care va atrage atenția asupra ta. Îi poți combina cu diverse alte piese vestimentare precum gecile din piele neagră sau bocancii cu ținte, obținând astfel un look foarte modern, cât și toate beneficiile în ceea ce privește sănătatea menționate anterior.

Urmează sfaturile și recomandările noastre, iar ochii tăi îți vor mulțumi. Există numeroase avantaje aduse de purtarea ochelarilor de soare, așa că achiziționează-ți acum perechea ideală! 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW