De ce să alegi terapii nechirugicale pentru durerile de spate sau musculare

Procedurile chirurgicale ar trebui să fie ultima soluție în cazul durerilor musculare, articulare și chiar pentru cele asociate coloanei vertebrale. Deși anumiți pacienți au sau pot dezvolta patologii care duc către probleme mai grave de sănătate, terapiile nechirurgucale, fără medicamentație și fără operație, pot fi o alternativă miraculoasă la cele clasice.

Așadar, dacă suferi de dureri de spate care nu îți mai dau pace sau ai probleme de reumatism, spondiloză cervicală și chiar hernie de disc, primul pas indicat și de medici este acela de a începe cu terapii nechirurgicale.

Și pentru a duce la bun sfârșit întregul proces și pentru a-ți recăpăta tonusul și starea generală de bine, indicat este să mergi la un consult de specialitate.

Echipa medicală LITherapy te ajută nu numai să tratezi durerile, ci mai ales să înțelegi cauzele acestora. Cu un consult de specialitate ce durează minim 45 de minute, specialiștii de aici se vor asigura că vor găsi pentru tine cele mai eficiente metode de tratament pentru a avea cât mai puține șanse ca acestea să recidiveze.

Planul tău spre vindecare va fi unul personalizat și ți se vor recomanda cu adevărat terapii care te vor ajuta, pentru că încă de la primul consult din centrul LITherapy vei găsi răspunsuri la întrebări precum:

  • Care este cauza durerilor prezente?
  • Care este planul pentru a elimina durerile?
  • Care sunt pașii necesari de urmat, ce terapii sunt indicate și cum poți scăpa de dureri pe termen lung, evitând o recidivă a acestora?

Pe lângă evaluarea durerilor din prezent, echipa LITherapy se va ocupa și de efectuarea unui consult integrativ pentru a descoperi dacă nu există deja anumite patologii. Istoricul tău medical va fi atent analizat și abia apoi ți se vor propune cele mai bune terapii, efectuate singular sau în paralel.

Printre cele mai tratabile afecțiuni în centrele LITherapy se numără:

  • Dureri de spate, articulare, musculare sau de membre
  • Afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloză, cifoză, scolioză, hiperlordoză, lumbago, spondilodiscartroză, lombosciatică, discopatie, hernie de disc (ante operator – protruzii, debord, prolaps, extruzii și post operator)
  • Afecțiuni articulare: umeri, coate, încheieturi, șolduri, genunchi, glezne (ante operator – gonartroză, coxartroză, microfisuri ligamentare, de tendon sau de menisc și post operator – intervenții artroscopice, fracturi, luxații, imobilizări îndelungate, periartroze, artroscopii, meniscectomii, calcaneu, astragal, plastii, gonartroză, coxartroză)
  • Reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sacroileită
  • Dureri de cap și amețeli / vertij
  • Recuperare pentru afecțiuni oncologice, autoimune, diabetologice & de nutriție, cardiologice & endocrinologice

Una dintre cele mai frecvente metode de eliminare a durerilor este reprezentată de kinetoterapie. Aceasta este potrivită nu numai în cazul pacienților care și-au pierdut capacitățile motrice rezultate în cazul nefericit al unor accidente sau în urma unor afecțiuni specifice, ci și pentru a corecta postura corpului, pentru relaxare și chiar pentru a scăpa de câteva kilograme în plus. 

La rândul ei, tehnica japoneză Yumeiho poate fi o alternativă la kinetoterapie sau o poate completa cu succes. Folosită în special pentru durerile de spate, indiferent că acestea se localizează la nivel cervical, toracal, lombar sau sacral, nu numai că te va ajuta la eliminarea acestora, dar această terapie reglează metabolismul, îmbunătățește circulația sanguină și contribuie la procesul de slăbire sănătoasă.

Tratarea durerilor de spate sau musculare se realizează și prin intermediul Decompresiei Vertebrale la Cald cu Infraroșu efectuată cu dispozitive certificate de ultimă generație. Ședințele includ întinderea mecanică și reașezarea coloanei vertebrale în poziția fiziologică printr-o mișcare de elongație mecanică fină la cald cu infraroșu, ce duce la alinierea și spațierea ușoară a vertebrelor. Fapt care cu siguranță va alunga în scurt timp toate durerile de spate sau coloană.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW