A fost sărbătoare în Ghencea! Steaua a promovat în Liga a II-a

Steaua a învins CS Afumați și în meciul retur și a promovat în Liga a II-a după un sezon în care nu a pierdut nici un meci.

Meciul de la Afumați a fost câștigat de „militari” cu 2-1 (1-1 la pauză), golurile fiind marcate de George Călințaru (min. 3) și Emilian Pacionel (min. 90 – penalty).

Peste o mie de steliști au ignorat comunicantele aberate ale Jandarmeriei Ilfov și au fost prezenți în satul de la marginea capitalei să își susțină favoriții.

Daniel Oprița s-a temut de un „episod Middlesbrough”

Antrenorul Daniel Oprița a vorbit pentru Liga2.ro despre emoțiile trăite și frica de a nu păți ceva asemănător cu experiența avută în Europa League ca jucător, când rata finala competiției în fața celor de la Middlesbrough.

Mă gândeam, când am fost egalați înainte de pauză, ce am pățit la Middlesbrough, să nu mi se întâmple și ca antrenor. În fotbal orice se poate întâmpla. Eu, și în minutul 90, până nu am dat 2-1, tot am stat cu emoții. Așa sunt eu, trăiesc la intensitate maximă. Până nu fluieră arbitrul, nu știu ce se întâmplă. Când a dat Pacionel golul m-am liniștit, a spus Oprița.

Și colonelul Florin Talpan, cel care a câștigat procesele împotriva FC FCSB și a reînviat spiritul Stelei a transmis un mesaj pe Facebook.

Visul meu aproape că s-a realizat! Până în liga I mai este doar un pas! Felicitări celor care au depus alături de mine eforturi pentru ca această echipă să promoveze!

Ce seară într-o peluză magică

Probabil cea mai pasională galerie din țară, Peluza Sud, a organizat un spectacol unic în România pentru a celebra promovarea în Liga a II-a.

Mii de suporteri au așteptat echipa la stadionul Steaua, iar petrecerea s-a mutat în interior, cu ultrașii cântând minute în șir, pentru prima dată, din peluzele noii arene.

Victorie în ciuda „presei” sportive și a FRF

Chiar dacă „presa” sportivă din România (cu extrem de puține excepții) a tratat Steaua cu o lipsă crasă de profesionalism și în numeroase cazuri chiar cu ură, „roș-albaștrii” au demonstrat că au ADN de învingători.

Numită de „jurnaliști” în bătaie de joc doar CSA, fosta campioană a Europei a demonstrat pe teren și în tribune că rămâne cel mai mare club sportiv din istoria României.

De partea cealaltă, cei prezenți în studiourile televiziunilor de sport după meciul de astăzi nu și-au ascuns dezamăgirea, atmosfera de înmormântare fiind omniprezentă.

Mesaj al suporterilor steliști / sursă foto: Steaua Fans UK

Cu toate acestea, sunt din ce în ce mai dese mesajele de pe rețelele sociale care taxează comportamentul deviant al „jurnaliștilor” sportivi români, ceea ce arată că publicul s-a maturizat și nu mai acceptă ușor manipulările.

Și FRF a intrat în acest joc după ce vara trecută a modificat sistemul competițional din Liga a III-a și a impus echipelor câștigătoare să joace două tururi de baraj pentru a promova.

A fost o decizie singulară, cel puțin din 1989 încoace, lucru ce a dus la numeroase speculații privind scopul acestei măsuri.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW