UPDATE: Jandarmeria Ilfov închide un sat pentru un meci de fotbal

Decizia Jandarmeriei Ilfov este discriminatorie, iar cei care o vor aplica pot primi amenzi de până la 100.000 de lei, a spus Cristian Jura, secretar de stat la CNCD pentru Fanatik.

„Măsura interzicerii accesului pe criteriul domiciulului pare o măsură disproporționată. Se poate vorbi despre despre discriminare în acest caz, urmărim și noi cu interes dacă Jandarmeria Ilfov va păstra această poziție sau va renunța la aceste măsuri. Apoi, desigur, vom analiza orice reclamație venită din partea suporterilor care s-ar putea simți discriminați. În cazul de față, o eventuală situație discriminatorie ar viza un grup de persoane, ceea ce înseamnă că avem un cuantum al amenzii între 2.000 și 100.000 de lei”, a declarat acesta.


Știrea inițială

Într-o postare de astăzi, pe Facebook, Jandarmeria Ilfov a anunțat o serie de măsuri elucubrante în perspectiva meciului dintre Steaua și CS Afumați de duminică.

Pentru partida care se va disputa în satul de la marginea Bucureștiului, jandarmeria a decis să „închidă” complet localitatea.

Șocant este că, în 2021, o instituție a unui stat democratic din Uniunea Europeană anunță că accesul în Afumaţi se va face în baza actului de identitate ce va stabili reședința fiecărui trecător. Practic, dacă nu ești localnic, nu intri.

În plus, în Afumați se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii precum și formarea unor asemenea grupuri.

Mai mult, în satul respectiv vor fi deplasate efective de polițiști, jandarmi și vor acționa patrule hipo și patrule canine.

Decizia este cu atât mai inexplicabilă cu cât suporterii steliști nu au creat niciun fel de probleme în ultimii ani, iar CS Afumați nu are galerie sau grupuri de suporteri organizate.

Mai mult, între cele două echipe nu există o rivalitate, iar șansele să existe evenimente violente sunt nule. În plus, cine plătește această desfășurare de forțe inutilă?

Comunicatul Jandameriei Ilfov se termină cu o frază de noaptea minții: „Aducem la cunoștință publică faptul că stadionul Comunal din localitatea Afumați se află în imediata apropiere a unei suprafețe împădurite de amploare, iar măsurile de ordine vor include măsuri pentru protecția pădurii împotriva oricărui pericol”.

Val de meme pe rețelele sociale

Cum era de așteptat, această decizie neconstituțională și lipsită de temei a atras furia contribuabililor, dar și un val de meme.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW