17 C
București
joi, 1 octombrie

De ce să cumperi o mașină de spălat vase?

Cel mai bun motiv pentru care merită să cumperi o mașină de spălat vase este acela că dorești să ai mai mult timp liber pentru tine. După o zi de muncă, nimeni nu are chef să vină acasă și, în loc să petreacă timp cu familia, să spele vasele adunate peste zi prin bucătărie. Cu toate acestea, nu în toate casele există o mașină de spălat vase, iar această realitate te face să te întrebi dacă nu cumva de vină este părerea greșită pe care o avem cu privire la aceste electrocasnice. Până la urmă este normal să te întrebi: de ce ar trebui să-mi iau mașină de spălat vase? Iată câteva motive: 

Vrei să economisești timp

Așa cum spuneam, pentru că nu vrei ca timpul pe care-l petreci acasă, cu cei dragi, să-l pierzi în bucătărie spălând farfuriile, oalele, tigăile și tacâmurile, oricât de mult ți-ar plăcea să prepari mâncăruri sofisticate și gustoase. Cu siguranță ai altceva mai bun de făcut.

Îți protejezi mâinile 

Detergenții de vase și mâinile tale nu sunt chiar cei mai buni prieteni din lume, oricâte creme de mâini ar exista în industria cosmetică. Te poți alege oricând cu iritații, roșeață, piele uscată. În plus, manichiura ta ar putea avea de suferit. Desigur, poți folosi mănuși de menaj, dar poate ultima pereche ai aruncat-o și altele ai uitat să cumperi de la magazin. În plus, nici mănușile nu te protejează perfect, se pot rupe atunci când speli obiecte ascuțite (cuțite, furculițe). 

O mașină spală mai bine 

Cu o mașină de spălat poți avea vase foarte curate, indiferent de cât de murdare erau inițial, sau câtă mâncare uscată aveau pe ele. Mașina de spălat vase folosește detergenți mai puternici decât detergentul folosit de tine manual (dacă ai folosi detergenții care se pun în mașina de spălat vase, aceștia ți-ar ataca pielea). În plus, tu nu poți folosi apă foarte fierbinte (oricum, temperatura apei de la robinet nu e mai mare de 40-45 grade Celsius), mașina poate (60-70 grade Celsius), iar o temperatură ridicată înseamnă vase mai curate.

Faci economie la apă

Atunci când speli vasele bine, cu siguranță folosești multă apă. Mașina de spălat vase utilizează cel mult 7-12 litri de apă pentru fiecare încărcare.

Scapi de bacteriile din buretele de spălat

Oricât de des ai schimba buretele de spălat vase, el tot va avea bacterii, la fel și chiuveta în care speli. Poți dezinfecta chiuveta, poți turna apă fiartă în ea după ce termini de spălat vasele, dar asta presupune o muncă în plus și alt timp pierdut.

Îndepărtează grăsimea și uleiul

O mașină de spălat vase poate îndepărta foarte bine petele de grăsime de pe vasele și tacâmurile tale pentru că are duze care aruncă jeturi puternice de apă, îndepărtând astfel zonele cu grăsime sau alte urme greu de eliminat. Tot ce ai de făcut este să reglezi temperatura la 45-70 grade Celsius (pragul maxim). Asta nu înseamnă că paharele de cristal sau farfuriile de porțelan vor avea de suferit, dimpotrivă, vor ieși strălucitor de curate.

 Poate spăla vase cât de mari

De asemenea, poți spăla în mașină tăvile de la prăjituri, oalele de mari dimensiuni și tigăile de toate mărimile. Nu uita că sertarele mașinii sunt reglabile, poți oricând să ai mai mult spațiu pentru vasele mai voluminoase.

Spălatul vaselor la mașină nu durează mult

Dacă încărcatul vaselor durează în medie 10 minute, ciclul de spălare poate fi și de 30 de minute (spălare rapidă). Tu alegi, în funcție de gradul de murdărire a vaselor.  

Mașina de spălat vase nu ocupă mult spațiu

Aceste aparate electrocasnice nu sunt foarte voluminoase. În plus, pot fi montate în blatul de bucătărie, fiind mascate de ușa unui dulap. 

Mașina de spălat vase este prietenoasă cu mediul

Mașinile de spălat vase, mai ales ultimele modele, au un impact redus asupra mediului. De asemenea, sunt silențioase, iar consumul de energie este, la modelele performante, de 1 kW/oră la fiecare ciclu de spălare. Trebuie să mai știi că există mașini de spălat care dispun de funcția „încărcare pe jumătate”, ceea ce înseamnă din start mai puțin detergent, apă și curent. Poți folosi mașina de spălat vase și dacă este încărcată doar pe jumătate, nu trebuie să aștepți umplerea ei.

Probabil ai putea spăla întotdeauna vasele manual. Ba chiar ai putea să speli vasele perfect în acest fel. Numai că poți economisi efort, apă, timp cu acest aparat electrocasnic. Aici poți comanda o mașină de spălat vase.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW