luni, 10 august, 2020
29.2 C
București

Ce accesorii poti folosi pentru o sufragerie retro? 3 idei simple

Fiind cea mai spatioasa camera, dar si cea mai circulata, sufrageria trebuie sa-ti asigure, in acelasi timp, un confort fizic si unul psihic. Astfel, este esential sa iti ofere atat libertatea de miscare de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatile zilnice, cat si un mediu relaxant si atragator din punct de vedere estetic.

Chiar daca stilul modern se bazeaza pe spatii practice, trebuie sa tii cont ca moda este intr-o continua schimbare si ca iti va fi greu sa tii pasul cu cele mai noi tendinte. In acelasi timp, ia in considerare ca exista stiluri estetice care au trecut testul timpului si pe care le poti adopta oricand, indiferent de tipul de sufragerie pe care il  ai.

Iata accesoriile de care ai nevoie pentru a-ti crea o sufragerie retro!

Pentru a schimba design-ul din locuinta nu trebuie sa faci investitii mari sau sa depui eforturi prea intense. E de ajuns sa folosesti cateva accesorii inconfundabile pe care le poti gasi atat in pozele vechi ale parintilor sau bunicilor tai, cat si in case decorate in stil retro.

Husa pentru canapea

Cu siguranta iti aduci aminte de husa care acoperea canapeaua din sufrageriile vechi. Fie ca erau intr-o singura culoare, in ton cu cromatica intregii camere, fie ca erau cu modele inflorate, aproape orice casa avea macar una. In functie de modul in care vrei sa aranjezi livingul, poti alege ceva de pe site-ul sofa-skin care sa se potriveasca intregului ambient. De asemenea, o intretinere corespunzatoare ii va da tot timpul  un aspect nou. Poti avea la dispozitie 2 sau chiar 3 astfel de accesorii, pe care sa le schimbi intre ele. Ai grija sa pastrezi acelasi stil cromatic!

Covoare cu modele

Pe vremea parintilor sau a bunicilor tai, nu exista sufragerie fara covoare. Acestea indeplineau, pe langa rolul de a oferi o suprafata calda pe care sa poti calca, un rol estetic, deoarece afisau diferite motive artistice. In zonele rurale, mai erau folosite si pentru pereti. Cu toate acestea, un astfel de trend este foarte rar intalnit si nu este recomandat sa apelezi la el, deoarece poate fi extrem de pretentios. In schimb, poti folosi covoare rustice care se integreaza foarte bine atat intr-un stil retro, cat si intr-unul minimalist, bazat pe accesorii de o singura culoare.

Obiecte decorative

Daca vrei sa calatoresti in timp atunci cand te plimbi prin sufragerie, asigura-te ca mobilierul si decorurile iti amintesc de o anumita perioada. De exemplu, poti folosi masini vechi de scris, pick-up-uri sau alte decoratiuni specifice unui anumit secol sau deceniu. Nu uita de piesele de arta, dar acestea pot fi relativ costisitoare. Cea mai simpla metoda este sa iei dispozitive folosite de parinti sau de bunici acum multi ani si sa le cureti, deoarece nu te costa absolut nimic.

Stilul retro sau vintage ofera locuintei un aspect extrem de placut si face din sufrageria ta un mediu perfect pentru relaxare. Tot ce trebuie sa faci este regandesti decorul camerei si sa te folosesti de cateva piese specifice unei anumite perioade istorice.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...