11.5 C
București
miercuri, 21 octombrie

Un prim bilanț catastrofal al pandemiei de coronavirus: vor fi distruse 25 milioane de locuri de muncă

Organizația Internațională a Muncii (OIM), care a stabilit deja un prim bilanț al epidemiei cu virusul ucigaș, potrivit căruia 25 milioane locuri de muncă ar putea fi distruse, cere măsuri urgente, mai puternice decât la criza financiară din 2008/2009.

În aceste zile, spune directorul general al OIM, Guy Ryder, “nu este vorba doar de o criză sanitară mondială, ci și de o gravă criză privind folosirea forței de muncă, precum și de o criză economică majoră”. În opinia domniei sale, impactul ar putea fi mult mai redus dacă epidemia s-ar lovi de un plan coordonat la scară internațională. În 2008, reamintește Guy Ryder, lumea s-a constituit într-un front unit pentru a combate consecințele crizei financiare mondiale și doar astfel a putut fi evitată o evoluție mult mai periculoasă. “Tocmai de o astfel de unitate avem nevoie în fața actualei pandemii, a spus Guy Ryder… De acest motor avem nevoie acum, și de același angajament “.

5,3 milioane șomeri, în cel mai bun scenariu

Pandemia, cu certitudine, ar putea antrena o creștere a șomajului la nivel mondial: undeva între 5,3 milioane șomeri, conform previziunilor cele mai optimiste, și 24,7 milioane în ipoteza cea mai pesimistă. Dispariția locurilor de muncă, spune OIM, va antrena de asemenea pierderi masive “în materie de venituri” Ele s-ar putea situa, până la finele acestui an, între 800 și 3 400 miliarde de dolari.OIM estimează că între 8,8 și 35 milioane de persoane suplimentar – la nivel mondial -se vor găsi în situația muncitorilor săraci, deși inițial a fost prevăzută scăderea numărului lor, până la finele lui 2020, cu 14 milioane. OIM avertizează de asemenea că anumite categorii de persoane, mai ales cele ce ocupă locuri de muncă cu salarii mici și mai puțîn protejați, riscă să fie lovite de criză sanitară actuală într-o manieră disproporționată, în special tinerii, muncitorii vârstnici, femeile și migranții.Foto: By © WTO/Studio Casagrande, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28733594

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. MUNCA 5/12 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, HRISTOS 12; munca 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; MUN.CA. MUN-Munte, CA-Cai. Caii de pe muntele Lui Iisus si Ilie (definitie cereasca).
    WORK 4/11 Mary 4/11, CHRIST 11; work 4 Mary 4; THE WORK 20/7 JESUS CHRIST 20, Jesus 7; The Work 16 Jesus Christ 16; The WORK 17 TISHBITE 17; THE W.OR.K. W-White, OR-Romania, K-Potassium. The white potassium from Romania of Jesus Christ and Tishbite (heavenly definition). Potasiul alb e Creationismul unic din Casa Raiului, care se infaptuieste prin Puterea Duhului Sfant intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: Luna creata dupa pancarta rotunda cu Hristos, Fecioara Maria, Sfintii si sistemul planetar; fulgerele create dupa literele bizantine albe de pe tavanele negre din dormitor si bucatarie etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW