15.7 C
București
vineri, 23 aprilie

De ce sunt vitale serviciile de protecţie a muncii într-o fabrică

Protecţia muncii este necesară nu numai în fabrici şi în cadrul afacerilor unde angajaţii sunt supuşi riscurilor producerii unor accidente, ci în orice altă companie. Servicii de protecţia muncii se mută în mediul online, iar instructajul în acest sens se transformă în e-learning, astfel încât companiile de protecţia muncii pot verifica în mod rapid şi sigur persoanele instruite.

Confort, siguranţă şi sănătate la locul de muncă, asigurate de servicii de protecţia muncii

Protecţia muncii este necesară pentru toţi lucrătorii, indiferent de meseria practicată, de specificul activităţii lor pe care o desfăşoară la locul de muncă, pentru că oamenii sunt expuşi unor riscuri profesionale, mai mari în fabrici şi uzine, mai mici în alte tipuri de companii. De aceea, angajatorii trebuie să ia cele mai bune măsuri în acord cu legislaţia în vigoare, pentru a controla riscurile de îmbolnăvire şi de vătămare a lucrătorului, ca şi urmare a activităţii profesionale pe care o desfăşoară.

Concret, conform legislaţiei, a Legii 319/2003, Art 5, litera (n), securitate şi sănătate în muncă înseamnă „ansamblul de activităţi instituţionalizate având ca scop asigurarea celor mai bune condiţii în desfăşurarea procesului de muncă, apărarea vieţii, integrităţii fizice şi psihice, sănătăţii lucrătorilor şi a altor persoane participante la procesul de muncă”.

Protecţia muncii este foarte importantă pentru a menţine sănătatea şi capacitatea de muncă a lucrătorilor, prin atingerea unui nivel înalt de siguranţă a acestuia la job. Astfel se pot evita accidente, incidente, îmbolnăviri profesionale şi evenimente nedorite care au loc la locul de muncă şi care se soldează cu vătămarea fizică, psihică sau emoţională a angajaţilor, chiar şi cu decesul acestora. Astfel, au fost create şi stabilite norme de securitate şi de sănătate în muncă, au fost create sancţiuni pentru angajatorii care nu îşi respectă obligaţiile în domeniu, dar şi pentru angajaţii care ignoră măsurile de protecţia muncii impuse de angajatori.

De ce este importantă respectarea normelor de protecţie a muncii?

Este foarte important că normele de protecţie a muncii să fie respectate pentru că lucrătorii să îşi desfăşoare în deplină siguranţă activitatea, iar angajatorul să fie sigur că productivitatea unităţii creşte, iar angajaţii sunt capabili să îşi îndeplinească sarcinile de serviciu. În plus, este important că normele de protecţie a muncii să fie respectate pentru că imaginea unităţii să se îmbunătăţească şi numărul de clienţi să crească, percepând în mod pozitiv unitatea.

Nu în ultimul rând, respectarea normelor de protecţie  a muncii se va dovedi benefică pentru bugetul companiei pe termen lung care va avea de câştigat dacă unitatea reuşeşte să prevină accidentele de muncă şi îmbolnăvirile profesionale în loc să se confrunte cu apariţia sau îndesirea acestora. Iar angajaţii vor fi mult mai eficienţi, fluctuaţia de personal înregistrată la nivelul unităţii scăzând semnificativ.

Fără doar şi poate, aplicaţia Easy SSM se va dovedi o investiţie foarte profitabilă care se adresează atât firmelor mari, cu mulţi angajaţi, cu multe puncte de lucru,dar şi firmelor abia înfiinţate care nu au un specialist în domeniile de protecţia muncii şi în situaţiile de urgenţă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW