De ce varianta Delta explodează în lume

De câteva săptămâni, numărul cazurilor de contaminare cu varianta Delta, cu mult mai contagioasă decât Covid-19, capătă amploare nu doar în Europa, ci în tot restul lumii. Potrivit celei mai recente evaluări, jumătate din populația adultă a Uniunii Europene este total vaccinată. Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană și, pentru mulți, el este dătător de speranță. Din nefericire, apariția variantei Delta a virusului pe continentul european a schimbat situația, mai ales că în ultimele zile numărul celor infectați cu această nouă variantă este în creștere.

În Germania, unde Angela Merkel a evocat în cursul săptămânii trecute o «creștere exponențială» a noilor cazuri de contaminați cu Delta, vorbind chiar de o «dinamică îngrijorătoare». Începând de la mijlocul lunii iulie, numărul noilor infectați zilnic depășește, în medie, cifra de 1000.

În Franța, situația este prezentată de cotidianul «Dernierès Nouvelles d’Alsace» cu «mult mai preocupantă». În timp ce, potrivit premierului Jean Castex, Franța se află deja în al patrulea val al pandemiei, majoritatea cifrelor, a indicatorilor ne pun în situația de a aștepta o lună august deosebit de dificilă în plan sanitar.

În restul Europei, alte trei țări se află în situație deosebit de dificilă, afectate de varianta Delta. Este vorba de Portugalia, Spania și Regatul Unit. În Regatul Unit, chiar dacă s-a spus că epidemia a fost pusă sub control, în ultimele săptămâni au început să fie înregistrați zilnic până la 50.000 noi testați pozitiv. În nordul Spaniei, respectiv în Catalonia, au fost instituite restricții de circulație pe timpul nopții, iar purtătoarea de cuvânt a guvernului regional catalan, Patricia Plaja, a anunțat vremuri «complicate» pentru săptămâna care vine.

Peste Atlantic, «o pandemie a nevaccinaţilor»

În Statele Unite, Rochelle Walensky, directoarea Centrului de prevenire și control al maladiilor (CDC), principala agenție federală pentru sănătatea publică, a evocat zilele trecute, ca și preşedintele Joe Biden, existența unei «pandemii a nevaccinaţilor». Este o expresie ce nu a fost aleasă la întâmplare. Peste Atlantic, varianta Delta este cea mai răspândită, pe fondul unei încetiniri a campaniei de vaccinare. Obiectivul fixat de președintele Joe Biden ca până la 4 iulie, Ziua națională a Statelor Unite, 70% din adulți să primească cel puțin o doză a vaccinului nu a fost atins.

Africa nu a scăpat nici ea de pericolul variantei Delta. Recent, Biroul regional al OMS pentru continentul african a pus în gardă în privința creșterii numărului de noi cazuri de contaminați cu Delta în multe țări ale continentului. Riscul este imens dacă Delta va ajunge să lovească tot acest continent. Laboratoarele Pfizer_BioNTech au anunțat că, începând din 2022, va produce pe teritoriul Africii de Sud și va furniza până la 100 milioane de doze pe an celor 54 țări ale continentului.

- PUBLICITATE -

5 COMENTARII

  1. ” De ce varianta Delta explodează în lume „. Pen’c-asa-i comanda / zalud experiment ! Cand … chiar se va-ntampla, geaba se va mai urla : „lupu … lupu ………….. !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW