Marș la Budapesta împotriva legii anti-LGBT

Mii de cetățeni au manifestat sâmbătă pe străzile Budapestei în sprijinul persoanelor LGBT și împotriva legii adoptate recent ce interzice educația sexuală în școli, sub pretextul că se promovează homosexualitatea și schimbarea de gen.

Este bine cunoscut că premierul ungar Viktor Orban, la putere din 2010, a devenit de-a lungul anilor ținta criticilor partenerilor europeni deoarece a devenit din ce în ce mai radical în ceea ce el descrie drept lupta pentru prezervarea valorilor creștine tradiționale, împotriva liberalismului occidental. Comisia Europeană a angajat o procedură judiciară împotriva guvernului ungar legat de noua lege, evident anti- LGBT, intrată recent în vigoare, și pe care Bruxelles-ul o consideră discriminatorie, contrară valorilor europene ale toleranței și libertății individuale.

Viktor Orban va organiza un referendum

Guvernul Orban, care anul viitor se va confrunta cu alegeri previzibil foarte dificile, consideră că probleme precum cele referitoare la drepturile cetățenilor LGBT sunt de competența guvernelor naționale, motiv pentru care a promis organizarea unui referendum pe această temă. El pretinde că legea deja în vigoare nu ar avea drept țintă homosexualii, ci vizează protejarea copiilor unguri.

Organizatorii manifestatiei de sâmbătă au lansat apeluri împotriva urii, a încercărilor de intimidare a comunității LGBT. Mai multe grupuri angajate în apărarea drepturilor civice din Ungaria au criticat reformele operate de Viktor Orban. Un sondaj IPSOS realizat luna trecută arată și el că 46% din cetățenii Ungariei susțin căsătoriile între homosexuali.

- PUBLICITATE -

4 COMENTARII

 1. Nu ati citit legea respectiva sau ati citit-o in registrul comisiei europene cu valorile ei.
  Vom ajunge intr-o zi ca in scolile noastre profesorii sa le spuna copiilor de 10 ani ca e normal ca un baiat sa poarte fusta… sau cine stie ce alte chestii pe care noi, parintii, nu vom sti cum sa le combatem acasa.
  E vorba de protectia copiilor care nu au putere de discernamant, iar daca la lectie mai vine si un personaj imbracat in halat alb, orice ar zice respectivul va fi luat de bun.

 2. Sa asteptam rezultatele referendumului maghiar si preeznta la vot.

  In Romania referendumul pentru familia normala (bazata pe casatoria dintre o femeie si un barbat) a avut un rezultat de peste 90% DA.

 3. Din casatoria legala intre persoane de acelasi sex rezulta inmultirea divorturilor intre cuplurile heterosexuale.
  Din prostitutie si pornografie rezulta homosexualism si lesbianism.

  • Ei lasa-ne…
   Casatoria normala (heterosexuala) nu reduce numeric cazurile de adulter.
   Stefan cel Mare (si Sfant, de la o vreme) e un bun exemplu de traditie ortodoxa impletita cu satisfacerea necesitatilor fiziologice…

   P.S.
   Divorturile erau mult mai putine acum 100 de ani nu pentru ca oamenii erau mai credinciosi,
   ci pentru ca femeia nu avea drepturi civile cate avea barbatul, iar averea nu se impartea egal la partaj…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW