Despre profile decorative de interior și exterior în raport cu calitatea vieții

Știm că termenul de profile decorative sună foarte tehnic și sunteți tentați să îi lăsați pe arhitecți să se descurce. Numai că rezultatul folosirii acestor elemente arhitecturale, de interior sau exterior, este fantastic de evident în sensul bun. Și cam merită să le folosiți. Un prim pas ar fi să citiți despre ele și să vă informați de unde le puteți procura la un raport calitate/preț cât mai aproape de decență.

Este bine să ajungeți în punctul în care atunci când auziți o discuție despre profile decorative să vă gândiți instantaneu la elemente de design pentru interior sau exterior. În general, alegerea o facem în funcție de felul în care suntem formați din punct de vedere cultural ori de bugetul pe care îl avem. Nu este de neglijat nici influența prietenilor la care am admirat diferite amenajări și pe care ni le dorim și la noi acasă. În plus, contează și care este destinația spațiului unde vor fi montate profilele decorative. Important este ca, în final, amenajarea să funcționeze ca un tot unitar; să aibă și un rol util, nu doar să arate bine. Și nu e vorba aici că frumusețea este trecătoare. Doar că utilul este cel puțin la fel de important ca esteticul.

Profile decorative folosite la exterior – între util și estetic

Stilurile de design sunt într-o continuă transformare și sunt puternic influențate de curentele culturale care sunt la modă. Cumva, cele mai multe dintre ele au supraviețuit trecerii anilor. Și nu doar că au supraviețuit, au evoluat, s-au adaptat și sunt folosite cu succes și în zilele noastre.

La NMC România veți găsi o gamă foarte largă de produse din categoria profilelor decorative de exterior: ancadramente pentru ferestre sau uși, cornișe, coloane, chei de boltă, pervazuri, solbancuri, capace de gard, plăci pentru fațade sau colțare de exterior.

Important este că puteți obține o amenajare personalizată de calitate pentru fațada casei în care locuiți fără prea multă bătaie de cap și vă puteți bucura și de beneficiile pe care profilele de exterior le oferă casei unde sunt montate. Un exemplu sunt solbancurile care preiau apa de ploaie de pe pervazul ferestrei cu ajutorul picurătorului și nu lasă fațada să se degradeze. Poate părea puțin, numai că acest aspect este cel care face diferența dintre o casă elegantă și o simplă construcție.

Design de interior cu profile decorative pentru toate gusturile

Profilele decorative de interior sunt printre cele mai căutate atunci când vine vorba despre amenajări interioare. Pe piață există multe firme care oferă astfel de elemente arhitecturale. Ideal ar fi ca atunci când alegeți un profil de interior, să primeze calitatea acestuia. Găsiți pe site-ul firmei, la secția de profile de interior, următoarele: plinte parchet ori pentru gresie, cornișe tavan, brâuri, scafe, colțare, coloane, panouri 3D, rozete și caroiaje.

Polistiren sau poliuretan – tu ce alegi?

Aceste profile decorative de interior sunt fie din polistiren, fie din polimer dur, fie din poliuretan. Da, într-adevăr există diferențe de materiale, numai că la NMC România standardul de calitate este foarte înalt și fiecare dintre materialele folosite are avantajele sale.

Vă sfătuim să folosiți fără oprelișți materialele pentru finisaje și montaje. Le gășiți pe site-ul NMC România.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW