-1.3 C
București
joi, 28 ianuarie

Dezvăluiri-bombă ale fostului avocat personal al lui Donald Trump

Spre surpriza generală, Michael Cohen, fostul avocat personal al președintelui Donald Trump în perioada 2006-2018 a anunțat joi publicarea, luna viitoare, a unei cărți cuprinzând memorii din activitatea sa în serviciul președintelui, intitulată “Disloyal: The True Story of the Former Personal Attorney to President Donald Trump”(“Neloial: adevărata istorie a fostului avocat personal al președintelui Donald Trump”).

“Trișor”, “impostor”, “rasist”, “prădător”… Michael Cohen nu face economie la cuvinte atunci când evocă persoana președintelui Trump. Spune direct că l-a ajutat pe miliardar la fraude fiscale, la încheierea unui acord ilegal cu Rusia pentru a câștiga alegerile prezidențiale americane. În plus, a mințit-o pe Melania Trump pentru a ascunde multiplele legături extraconjugale ale președintelui.

Conspirații și “golden showers”

“Am înșelat antreprenori pentru el, am furat de la asociați, i-am mințit soția pentru a-i disimula infidelitățile și am hărțuit și terorizat pe oricine se afla în drumul lui Trump către putere”, se destăinuie Michael Cohen. “Golden showers” (act sexual implicând urină”) într-un club libertin, până la fraude fiscale, trecând prin acorduri cu oficiali corupți din Uniunea Sovietică, sau conspirații pentru a reduce la tăcere metresele lui Trump – la toate astea “am fost un participant activ”, scrie Cohen.

“Să câștige” a fost întotdeauna modul său de viață

Michael Cohen face de asemenea o dezvăluire extrem de importantă, preluată din cartea sa de către ziarul “Daily Mail”: “Trump a trișat la alegerile din 2016, cu ajutorul Rusiei”, întrucât “să câștige” a fost întotdeauna “model de business și modul său de viață”. În context, se reamintește că guvernul rus este acuzat că a ajutat WikiLeaks să obțină documente compromițătoare din corespondența lui John Podesta, directorul de campanie al dnei Clinton, influențând astfel electoratul american. “Știu acest lucru, subliniază Cohen, deoarece eu, personal, am finalizat acordul și i-am ținut la curent pe Trump și pe copiii săi asupra evoluției afacerii…”.

“Le Figaro” precizează că, în 2018, Michael Cohen a fost concediat, “după 12 ani de servicii bune și loiale”. În luna august a aceluiași an, Cohen a pledat vinovat în fața Consiliului Special de Investigații în scandalul privind violarea regulilor de finanțare a unei campanii electorale și a confirmat că a avut drept scop “influențarea” alegerilor prezidențiale din 2016. În decembrie 2018, el a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar în februarie 2019 a fost radiat de la baroul din New York. Din cauza pandemiei, Michael Cohen a fost eliberat din închisoare și plasat la domiciliu supravegheat, unde așteaptă publicarea cărții sale-bombă cu doar două luni înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW