Rusia a produs deja un prim lot de doze din vaccinul anunțat de Vladimir Putin

Zilele trecute, Vladimir Putin anunța crearea în Rusia a unui vaccin anti-coronavirus „destul de eficace”, întâmpinat cu scepticism în întreaga lume.

Duminică, 15 august, Ministerul rus al Sănătății vine cu un nou anunț-surpriză: Centrul rus de cercetări în epidemiologie și microbiologie Nikolai Gamaleia a produs deja un prim lot de doze din vaccinul recent înregistrat sub denumirea de Sputnik V. Este cunoscută reacția cercetătorilor occidentali, unii dintre ei susținând că un vaccin pus la punct într-o manieră atât de rapidă poate fi periculos. Este bine știut că faza finală a testărilor clinice este abia la început, din această săptămână. Directorul centrului Nikolai Gamaleia, Alexander Guintsburg, a declarat sâmbătă pentru agenția de presă TASS că voluntarii care iau parte la această fază finală de testare a vaccinului vor primi două inoculări. Începerea producției industriale a vaccinului Sputnik V este prevăzută, așa cum s-a anunțat inițial, pentru luna septembrie. Există precomenzi din 20 țări străine pentru mai bine de un miliard de doze. Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murachko, a precizat că vaccinul va fi disponibil mai întâi personalului ce îngrijește bolnavii și abia apoi va fi oferit rușilor voluntari .

Cu mai bine de 917.000 de contaminați cu coronavirus, Rusia este una dintre țările cele mai lovite de pandemie din lume, după Statele Unite, Brazilia și India.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Orbeane, cumpara repede vreo 50 de milioane doze de vaccin rusesc, cat marepede, ca nu mai ramane si pentru noi, amaratii de europeni mascati si demascati ! Brazilia si India deja au platit abansul la miliard de doze !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW