-1.3 C
București
joi, 28 ianuarie

Secretarul general al ONU cheamă la calm și reținere în Belarus

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a lansat, prin purtătorul sau de cuvânt, un apel la calm și reținere la Minsk și alte orașe din Belarus, ţară frământată în prezent de ample manifestații de protest ce nu mai contenesc începând de duminica trecută împotriva realegerii frauduloase la președinția țării a lui Aleksandr Lukașenko.
Spunând că urmărește îndeaproape ceea ce se petrece în Belarus, Guterres consideră important ca toți cetățenii țării să-și poată exercita drepturile civile și politice, incluzând exprimarea pașnică a opiniilor lor, în conformitate cu legea. El le-a cerut cetățenilor dinBelarus să trateze nemulțumirile post-electorale prin dialog, menținând astfel pacea în țară.
Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU a declarat că Națiunile Unite salută eliberarea unora dintre persoanele arestate, cerând ca aceste eliberări din arest să fie continuate. A cerut de asemenea ca incidentele și revendicările din ultimele zile să facă obiectul unei anchete aprofundate, Națiunile Unite urmând să rămână în contact cu autoritățile Belarus de la Minsk, New York și Geneva.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW