11.5 C
București
miercuri, 21 octombrie

Belarus: Alexandr Lukașenko este contaminat cu Covid-19

Neluând în serios pericolul pe care-l reprezintă coronavirusul, președintele Belarus a recomandat întotdeauna “un pic de votcă și saună” pentru evitarea maladiei povocate de virusul ucigaș.

Președintele Belarus a anunțat marți, 28 iulie, inclusiv la posturile locale de televiziune, că este contaminat cu coronavirus, precizând însă că nu are niciun fel de simptome. Lukașenko este unul dintre singurii lideri din lume care nu au ordonat instituirea în țară a unor măsuri sanitare severe și izolarea împotriva pandemiei. El a calificat până acum drept “psihoză” avertismentele și măsurile stricte luate în lume împotriva extrem de periculosului virus Covid-19 și recomandă “un pic de votcă și saună” pentu evitarea îmbolnăvirii.

În fruntea acestei foste republici sovietice din 1994, Lukașenko a fost criticat de opoziție pentru modul în care a gestionat pandemia. Cifre oficiale recente arată că în Belarus sunt deja 67.000 contaminați cu Covid-19 și 543 decese. Nimeni nu l-a văzut vreodată pe Lukașenko purtând masca protectoare și mănuși în campania electorală pe care o derulează în vederea alegerilor prezidenţiale din 9 august, la care candidează pentru al 6-lea mandat.

Corespondenții agențiilor internaționale de presă au relatat nu o dată despre manifestațiile antiguvernamentale ce au avut loc la Minsk în perioada acestei campanii, reprimate de către autorități și însoțite de arestări ale opozanților politici, posibili contracandidați la alegeri.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW