duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Joe Biden își desemnează o coechipieră la scrutinul prezidențial din 3 noiembrie

Presiuni pentru alegerea unei femei de origine afro-americană

Candidatul democrat deja cert la președinția Statelor Unite, Joe Biden, urmează să desemneze – așa cum a promis – o femeie drept coechipieră în lupta pentru președinția Statelor Unite la apropiatele alegeri din 3 noiembrie. În cazul victoriei lor în lupta cu Donald Trump, Statele Unite vor avea, pentru prima oară în istorie, o femeie în funcția de vicepreședinte.

Joe Biden a precizat în conferința sa de presă de marți, la Wilmington (statul Delaware) că numele femeii care-l va însoți pe lista împotriva lui Donald Trump îl va face cunoscut la începutul lunii august. Surse informate apropiate echipei lui Biden au evocat mai multe nume de femei care l-ar putea însoți cu succes în lupta pentru Casa Albă. Printre acestea, des menționate sunt o fostă rivală în lupta pentru candidatura democraților la președinție, Kamala Harris, singura femeie de culoare în Senatul american, și fosta consilieră pentru probleme de securitate națională a lui Barack Obama, Susan Rice.

Pe fondul recentelor proteste împotriva violențelor comise de poliție și a rasismului, asupra lui Joe Biden au crescut presiunile pentrru a-l determina să-și aleagă drept coechipieră la alegerile prezidențiale o afro-americană.

Printre numele de femei care ar putea fi alături de Biden în confruntarea cu Trump mai figurează cunoscuta senatoare Elizabeth Warren, care s-a aflat și ea printre candidații la obținerea investiturii Partidului Democrat în lupta pentru Casa Albă, precum și Val Demings și Karen Bass, două deputate în Camera Reprezentanților, sau guvernatoarele statelor americane Michigan și Noul Mexic (Gretchen Whitmer și Michelle Lujan Grisham).

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...