11.8 C
București
joi, 6 mai

Și șeful diplomației austriece, testat pozitiv cu Covid-19

Alexander Schallenberg, ministrul austriac de Externe, a fost testat pozitiv cu coronavirus și plasat în izolare, a anunțat sâmbătă purtătorul sau de cuvânt. Dl. Schallenberg, a informat purtătorul de cuvânt, a primit rezultatul testului vineri după amiază. Nu avea până în acel moment niciun fel de simptome ale bolii, dar a fost plasat în izolare la domiciliu.

Funcționarii din MAE, toate persoanele de contact au fost imediat separate, urmând a fi supuse testelor la Covid-19 și eventual plasate în izolare.

Alexander Schallenberg, au informat autoritățile sanitare, a participat la mai multe reuniuni ale guvernului, în cursul cărora atât el cât și ceilalți membri ai guvernului federal au purtat măști protectoare. Totuși, ca o măsură de precauție, toți funcționarii guvernului vor fi urgent testați .

Bombă

Există temerea că ministrul austriac de Externe ar fi putut fi contaminat cu Covid-19 încă de luni, 12 octombrie, ziua în care a avut loc reuniunea miniștrilor europeni de Externe, la Luxemburg.

Austria, țară cu 8,8 milioane de locuitori, este afectată, ca toate țările europene, de o recrudescenţă a epidemiei, înregistrând sâmbătă un record zilnic de peste 2.300 noi infectați cu coronavirus. De la declanșarea pandemiei, în Austria s-au înregistrat 882 decese.


Foto: Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW