luni, 6 aprilie, 2020
15.5 C
București

Din culisele negocierilor vizând posturile-cheie ale UE: Macron ar fi gata să o susțină pe Angela Merkel la președinția Comisiei Europene

Într-un interviu acordat Radioteleviziunii elvețiene (RTS), președintele Franței a declarat că ar fi gata să o susțină pe doamna Merkel în cazul în care aceasta ar fi interesată să preia postul deținut în prezent de Jean-Claude Juncker, la conducerea Comisiei Europene. Pentru moment, Angela Merkel a precizat că «nu are ambiții europene».

Justificându-și poziția, Emmanuel Macron a subliniat că, în acest moment, Europa «are nevoie de personalități puternice, are nevoie de persoane cu credibilitate personală și competente pentru a ocupa posturile importante europene». Declarația președintelui Macron, spun comentatori politici francezi, intervine într-un moment-cheie al negocierilor privind ocuparea posturilor importante ale Uniunii Europene: președinția Comisiei Europene, a Consiliului European, a Băncii Centrale Europene și postul de șef al diplomației europene. Până acum, Angela Merkel nu a evocat o eventuală candidatură la conducerea Comisiei Europene, dar este bine știut faptul că aceasta îl susține cu insistență, oficial, pentru această funcție pe germanul Manfred Weber. Variantă pe care Emmanuel Macron nu a agreat-o niciodată. În afara doamnei Merkel, Macron vede la președinția Comisiei pe una dintre următoarele personalități: actualul comisar european pentru Concurență, Margrethe Vestager, pe Michel Barnier, negociatorul șef al Brexitului din partea europeană, sau pe fostul diplomat olandez Frans Timmermans.

1 COMENTARIU

  1. …… Grozava poza ! … Cu o asa poza s-ar putea castiga multe concursuri in domeniu: in stanga, o umbra a cocosului galic; in dreapta o intrebare de mult bun simt !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

S-a prelungit starea de urgență cu încă o lună

Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Aceasta a fost...

80 de angajați pe ambulanță confirmați pozitiv cu COVID-19

Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” monitorizează zilnic evoluţia extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaţilor din Serviciile Publice de...

Minunata lume nouă

În 16 martie președintele Iohannis a emis decretul 196 prin care s-a recunoscut intrarea României în rândul...

România a depășit 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING

Curierul Național, numărul 7806

Topul celor mai sigure țări din lume....