Directorul Oracle România, Sorin Mîndruțescu, plasat sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de euro

Procurorii DNA au descins miercuri la sediul companiei private Oracle şi la locuinţa directorului general Sorin Mîndruţescu într-un dosar de corupţie. Conform unor surse judiciare citate de G4Media, în urma audierilor, Mîndruţescu a fost plasat sub control judiciar pe o cauţiune de jumătate de milion de euro.

Acesta va trebuie până vineri să achite cauţiunea sau să depună o garanţie imobiliară care să acopere suma pentru ca procurorii să dispună o altă măsură preventivă.

Conform surselor judiciare, Sorin Mîndruţescu este acuzat de DNA de luare de mită în valoare de 869.000 de euro de la mai multe firme private în schimbul unor contracte din partea Oracle România. Contractele ar viza furnizare de hardware, software și de monitorizare.

Potrivit surselor G4media, CEO-ul Oracle România este acuzat de 8 fapte de luare de mită de la mai multe firme IT, ale căror reprezentanți l-ar fi denunțat la DNA. Printre denunțători ar fi și Irina Socol de la Siveco România. Două dintre firmele de la care ar fi luat mită Mîndruțescu ar fi Siveco și Novensys Corporation.

Sorin Mînduțescu nu a dat declarații  în fața procurorilor DNA. El s-ar fi arătat surprins de cel puțin 3 dintre cele 8 acuzații de luare de mită, conform surselor menţionate.

Dosarul privind posibilă corupție între companii private este o premieră în România.

Sorin Mândruţescu este de 11 ani şeful Oracle România unde, a pornit în 2001 ca director de vânzări pentru aplicaţiile software dedicate zonei de servicii financiare. Numele lui Mândruţescu a fost vehiculat şi pentru funcţia de prim-ministru în primăvara anului 2011, în cazul demisiei fostului premier Emil Boc, ştire pe care managerul a numit-o la acea vreme „o speculaţie”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW