-5.6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Țăndărei, al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din zonele roșii sunt anulate.

Anunțul a fost făcut într-o nouă conferință a Ministrului de Interne și subordonații lui.

În Ialomița, 31 de cazuri confirmate sunt din Țăndărei, iar din cei 8 pacienți decedați 7 sunt din acest oraș. Se permite intrarea și ieșirea doar pentru transport marfă.

Măsurile de verificare, control și acces se realizează de personalul MAI în colaborare cu Apărarea. Este strict interzisă intrarea și ieșirea din oraș prin alte zone de acces decât cele publice.

Zboruri anulate

Toate zborurile spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda Turcia și Iran vor fi anulate pentru 14 zile, din 5 aprilie, ora 23:00. Restricția nu se aplică pentru aeronavele de stat, transport marfă, zboruri umanitare etc și pentru zborurile charter cu muncitori.

MAI spune că transporatorii sunt „foarte importanți pentru noi”, iar efectivele trimise în acțiune sunt de peste 30.000 de oameni zilnic.

Pentru fluidizarea traficului, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România nu vor mai completa declarații dacă vot utiliza strict coridoarele de tranzit, fiind interzisă abaterea de la ele și în maxim 48 de ore, cu staționare în parcările marcate corespunzător.

La intrarea în țară, șoferii străini aplică un colant special care va identifica tipul de transport, iar șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Dacă nu respectă prevederile, intră în carantină 14 zile, cu suportarea cheltuielilor.

Echipamente insuficiente, achiziții la fel

Raed Arafat a făcut o listă cu achizițiile efectuate în ultima perioadă, prezentând cifre care sunt departe de necesarul la nivel național.

În ultimele 24 de ore, pompierii au distribuite 100.000 măști FFP 2 și 3, iar astăzi, din altă sursă, începe repartiția a 200.000 măști FFP2 de la UNIFARM. Săptămâna viitoare, o aeronavă militară va aduce în țară 100.000 combinezoane de protecție.

Apel către „frații” din diaspora

Vela a încheiat cu un apel patetic către „frații” din diaspora îndemnându-i să facă Paștele în țările unde sunt, pentru că aici vor fi obligați să locuiască 14 zile în spațiile de carantină.

Acesta le-a garantat că vom ieși din această situație grea și vom fi împreună.

„Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dvs, dragi frați de peste hotare!”, a încheiat Vela.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW