9.9 C
București
luni, 28 septembrie

Dispenserele profesionale pentru baie – o metodă eficientă și sustenabilă

Dispenserele profesionale pentru baie au ajuns o necesitate, ca urmare a nevoii de a reduce deșeurile sanitare, a economisi hârtia, săpunul sau șervețelele de mâni. Este cunoscut deja faptul că oamenii consumă o cantitate de produse de igienă mult mai mare în băile publice și hoteluri decât acasă.

Acest lucru are anumite consecințe neplăcute asupra bugetului alocat pentru consumabile, a efortului echipei administrative dar și asupra mediului. Există situații în care, din cauza utilizării în exces a hârtiei igienice și a șervețelelor să se înfunde toaletele, lucru care duce din nou la anumite neplăceri.

Pentru a oferi un plus de confort în utilizare, cei mai mulți administratori de hoteluri, restaurante sau alte business-uri cu trafic ridicat la băi apelează la dispensere, atât la cele de hârtie igienică, la dispensere pentru șervețele cât și la dozatoare de săpun.

La ce ajută dispenserele de hârtie igienică și cele pentru șervețele?

În primul rând, trebuie să ne raportăm la ideea de igienă atunci când discutăm despre astfel de dispensere deoarece acestea protejează hârtia de mâini murdare. Există dozatoare speciale pentru hârtie igienică porționată, ceea ce înseamnă că nimeni în afară de utilizatorul final nu atinge hârtia respectivă.

În al doilea rând trebuie să privim lucrurile din perspectiva economiei. Atunci când se utilizează dispensere pentru hârtie igienică dozată, cantitatea de hârtie consumată este în general mai mică decât în cazul rolelor clasice de hârtie care, de multe ori, cad pe jos și nu mai pot fi folosite. De asemenea, se pot utiliza role de hârtie mare, cu care se poate face economie pe termen lung. 

În general, dispenserele de hârtie sunt prevăzute cu cheiță, astfel încât hârtia nu poate fi sustrasă sub nicio formă și va fi atinsă doar de personalul administrativ.

Dozatoarele pentru prosoape de hârtie au și ele rolul de a oferi utilizatorului câte o foaie pentru a se șterge pe mâini. Astfel, munca personalului administrativ este redusă considerabil, acesta făcând un refill doar când șervețelele sunt pe terminate, nelăsând la dispoziția celor ce folosesc baia cantități nelimitate. În acest caz, există dozatoare pentru prosoape de hârtie acționate manual, prin apăsarea butonului sau automate, pe bază de senzori. Acestea sunt indicate pentru persoanele care nu se simt confortabil să atingă obiectele dintr-o baie publică.

Dozatoarele de săpun, gel de duș și șampon – aliați de cursă lungă

Cu precădere în industria hotelieră se impune ideea de economie, pentru că există un flux sporit de oameni și consumabile cosmetice care ar trebui înlocuite după fiecare check-out al turiștilor. Dar există o variantă salvatoare și anume dispenserele pentru săpun lichid, gel de duș și șampon care se pot reumple fără a arunca soluția rămasă neconsumată. Datorită acestui sistem inovator, hotelurile și pensiunile pot dota băile cu aceste dozatoare ingenioase care, pe lângă ideea de economie, mai prezintă și alte avantaje:

  • Reduc munca personalului administrativ, permițându-i acestuia să se concentreze pe alte aspecte mai importante, precum curățenia;
  • Sunt extrem de ușor de schimbat;
  • Elimină recipientele de plastic de unică folosință destinate săpunului și șamponului, având și grijă de mediul înconjurător;
  • Spațiul acestora de depozitare este redus considerabil;
  • Pentru că sunt prinse în perete și sunt închise cu cheie, clienții nu le pot sustrage atunci când părăsesc hotelul.

În băile publice din restaurante, mall-uri și nu numai, este indicat să se utilizeze dispenserele automate, pe baza de senzori, care au în prim plan ideea de igienă. În acest caz, utilizatorul nu trebuie să atingă aparatul sau să apese pe vreun buton pentru a elibera o doză de câțiva mililitri de săpun. Astfel, blaturile și chiuvetele vor fi și ele curate pentru că nu se va mai risipi inutil săpunul.

Dispenserele pentru hârtie sau săpun/șampon din magazinul online IgienaPHS sunt disponibile într-o multitudine de forme și culori, pot fi din plastic sau aluminiu. iar datorită aspectului lor modern, acestea pot fi introduse cu ușurință în decorul oricărei băi publice sau private.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW