Donald Trump promite victoria republicanilor la viitoarele alegeri legislative parțiale, de la jumătatea mandatului

„Nu am nicio îndoială că în 2022 vom relua controlul Senatului și al Camerei Reprezentanților”, a afirmat fostul președinte american Donald Trump la o reuniune a donatorilor Partidului Republican. Trump a fost invitatul de onoare pentru a se exprima la o reuniune a Partidului Republican ce s-a ținut sâmbătă în Florida. A fost o acțiune destinată menținerii legăturii cu marii donatori ai campaniilor electorale ale acestui partid. Trump nu a pierdut însă acest prilej pentru a critica politica actuală a lui Joe Biden și a promis ferm victoria republicanilor la alegerile parțiale, prezicându-le „revenirea în forță în viață politică a țării”.

În 2024, un republican va ajunge la Casa Albă

Donald Trump a prezis nu numai preluarea controlului aupra ambelor camere ale Congresului american, dar și ajungerea, cu certitudine, în 2024 la Casa Albă a unui candidat republican. Corespondentul RFI în Florida a remarcat faptul că reuniunea donatorilor republicani a avut loc într-un hotel din Florida nu departe de rezidența lui Trump, la Mar a Lago – un semn pentru mulți observatori că fostul președinte se bucură de o „putere absolută” în partid, în ciuda atacului nesăbuit împotriva Capitoliului și a celor două procese de destituire la care a fost supus.

Ceea ce a mai remarcat corespondentul RFI a fost și existența unor lupte interne în Partidul Republica. Popularitatea de care încă se bucură Trump la unii membri marcanți, care și cu prilejul acestei reuniuni din Florida l-au contactat personal pentru a-i câștiga simpatia, i-a nemulțumit pe cei care cred totuși că partidul ar trebui să se distanțeze de „trumpism”; care a provocat daune serioase prestigiului Statelor Unite.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW