Draga Olteanu Matei, la „Rețeaua de idoli”: „Pentru mine oamenii sunt încă de studiat”


A fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic “Nea Mărin miliardar”. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. Acum, în pragul vârstei de 87 de ani, marea actriță se bucură de liniştea şi de aerul curat din Piatra Neamţ.
Acolo s-a întâlnit și cu realizatoarea TVR 2 Irina Păcurariu și a rememorat pentru „Rețeaua de idoli” câteva dintre cele mai frumoase amintiri din tinereţe. Cu franchețea-i obișnuită, a tras câteva concluzii despre viața și societatea în care trăim pe care le puteți urmări în emisiunea „Reţeaua de idoli” luni, 12 octombrie, de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00) la TVR 2, potrivit unui comunicat al televiziunii remis presei.


„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deși ne dorim să mai fie ceva, e prea frumoasă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…”, spune Draga Olteanu Matei.

„Draga Olteanu Matei este unul dintre cei mai iubiți actori români, o artistă spectaculoasă nu doar pentru că a lăsat în arhiva cinematografiei românești personaje-cult. A ridicat în picioare săli de teatru în sute de reprezentații și Veta lui Nea Mărin, Chirița sau cuplul făcut cu Marin Moraru rămân la fel de savuroase oricât le-ar lăsa timpul în urmă”, spune Irina Păcurariu.

Draga Olteanu Matei zâmbește cu nostalgie când se gândește la foștii săi colegi și spune că cinematografia ne dă avantajul de a ne aminti de ei tineri, nu la vârsta de acum.
„La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au îmbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat… acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, adaugă îndrăgita actriță.

Irina Păcurariu continuă seria interviurilor de elită, marca „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Luni, 12 octombrie, de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00), telespectatorii au întâlnire cu o reprezentantă a generației de aur a teatrului și filmului românesc, Draga Olteanu Matei.

„- Cum este societatea pe care o vedeți la tv?/
– Nu mi se pare că ăștia suntem noi. Dacă aș putea…aș schimba.
– Aveți impulsul de a vă uita la știri?/

– Da, să știu ce se întâmplă. Pentru mine oamenii sunt încă de studiat… O zi de-a mea începe spre prânz.
– Nu sunteți matinală?
– Nu, dar înainte eram”, spune Draga Olteanu Matei la „Rețeaua de idoli”.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW