Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica (VIDEO)

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica. Cele două au fost ridicate de pe stradă și plasate sub ordinele Curții Penale din San Jose.

Informaţia a fost făcută publică de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Autoritățile din această țară au și dat publicității o înregistrare cu momentul în care Udrea a fost ridicată de pe stradă.


Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10:00 (19:00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu.

Potrivit unui comunicat, cele două erau fost investigate, supravegheate şi monitorizate de ceva timp de autorităţile din Costa Rica. Ambele aveau alerte roşii în baza de date a INTERPOL, ca urmare a condamnărilor primite în România, în dosare de corupţie.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Ambele au cerut statutul de refugiat în Costa Rica, motiv pentru care procesul de extrădare va fi deosebit de complicat.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW